EUR: 310,40 Ft
CHF: 288,79 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

3800 méter magasban rekedtek a felvonón

Malone, 2015. június 27.
Helikopter köröz egy ház fölött a Malone város közelében lévő erdős területen 2015. június 26-án. Az amerikai határőrök kutatást folytatnak Richard Matt fegyenc után, aki egy társával a hónap elején szökött meg a New York állambeli dannemorai börtönből. A 49 éves Richard Mattot a határőrök megtalálták, felszólították, hogy adja meg magát, de miután ennek nem tett eleget rövid időn belül, lelőtték. (MTI/AP/Mike Groll)

Helikopterrel kell kimenteni 110 turistát egy drótkötélpályán megrekedt kabinokból 3800 méter magasságban a Mont Blanc gleccserjei fölött – közölte csütörtök este a helyi rendőrség.

A 110 ember Aiguille du Midi (3842 méter) és Pointe Helbronner (3462 méter) között akadt el a felvonón. Az útvonal 5 kilométer hosszú, és általában 35 perc alatt lehet megtenni, de az utasok már két órája fent vannak – mondta egy illetékes.

A kábelek eddig ismeretlen okból összegabalyodtak egy helyen délután, és felvonópályát üzemeltető cég szakembereinek nem sikerült megoldaniuk a helyzetet. Francia, svájci és olasz rendőrségi és magánhelikopterekkel fogják kimenteni a turistákat. Ez el fog tartani egy darabig, noha az idő jó. Az utasokkal van kapcsolat, és vizük is van – tette hozzá a rendőrségi tisztségviselő.

A francia hírügynökség szerint egy-egy kabinban négy hely van.

Kapcsolódó Cikkek