2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

435 milliós kártérítést kapott New Yorkban egy magyar

Másfél millió dollár (435 millió forint) kártérítést nyert egy magyar férfi az Egyesült Államokban, aki munka közben lezuhant a magasból és eltörte a lábát – értesült a Lokál. Ezért Lakatos Gábor úgy döntött, hálából születendő gyermekét ügyvédjéről, Rónai Péterről Lakatos Rónainak fogja nevezni.

Ismét nagy összegű kártérítést nyert egy magyarnak a tengerentúlon Rónai Péter sztárügyvéd. A Kecskemétről származó Lakatos Gábor a New York állambeli White Plains városában ablakot tisztított, amikor leesett a magasból és eltörte a lábát. Meg kellett műteni, és mivel a baleset a munkáltató mulasztásából és hibájából következhetett be, a magyar férfi a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda segítségével másfél millió dollár (435 millió forint) kártérítést kapott.


– Az eset újra bebizonyította, hogy nem kell félnie annak sem, aki illegálisan él és dolgozik az Egyesült Államokban, mert ha a jogai sérülnek, akkor az emigrációs státusza miatt nem szenved hátrányt – mondta Holly Ostrov Ronai ügyvéd, aki hozzátette az ügyvédi irodájuk már több mint 80 millió dollárt nyert magyaroknak az Egyesült Államokban.

Rónai Péter, Holly Ostrov Ronai, Lakatos Gábor

Rónai Péter, Holly Ostrov Ronai, Lakatos Gábor

A magyar származású Rónai Péter ügyvéd elmondta, hogy nagyon boldog, mert még soha nem veszítettek pert, és attól félt, ez lesz az első.


– De sikerült most is kiharcolni egy jelentős kártérítést – mosolygott az ügyvéd.

Lakatos Gábor boldogan közölte, most legalább ki tudja fizetni a házán levő svájci frankos bankhitelt.

– Nagyon boldog és hálás vagyok a Ronai and Ronai Irodának, igazi szuperügyvédek – tette hozzá.

A férfi 2011 óta él az Egyesült Államokban, két gyermekével együtt érkezett. A felesége éppen gyermeket vár, és  hálából a “Rónai” nevet adják majd születendő gyermeküknek, akit Lakatos Rónainak fognak hívni.

Nem először harcol ki nagy összegű kártérítést ügyfeleinek Rónai Péter sztárügyvéd. Ő képviselte többek közt a Costa Concordia és a philadelphiai kacsahajó magyar áldozatainak rokonait is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.