EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Tatabánya

A bányászhagyomány a fesztiválon is fontos

A kilátogatók a jó hangulat mellett a Bányásznap hagyományőrző jellegét emelték ki. A fesztivál rengeteg programot kínált.

– Szerintem ez talán a legfontosabb program a város lakóinak – hangsúlyozta Sajtos Gábor, aki családjával érkezett a Bányásznapra. – A bánya adta meg az alapját Tatabánya működésének, úgyhogy fontos évről évre megemlékezni erről. Az idei programok pedig kimondottan színesek és változatosak.


A szervezők a Bányásznapot követő héten már értékelik a programot, és a jövő évi rendezvényt már ennek tükrében készítik elő.

11_12_13_banyasznap_3anyag1ben_02

– Mindig igyekszünk alaposan kielemezni a visszajelzéseket és folyamatosan egyre jobb programokkal előállni – mondta el Juhász Ildikó. – A romkocsma évről évre népszerűbb, a sztárfellépőkre is rengetegen kíváncsiak, de szerencsére napközben is sokan látogattak ki a parkba. Úgy érzem, sikerült megtölteni tartalommal ezt a három napot – remélhetőleg jövőre egy még sikeresebb Bányásznapot rendezhetünk.


11_12_13_banyasznap_3anyag1ben_06

A Tatabánya Pont csapata nem sokat pihenhet, hiszen novemberben már kezdetét veszi az adventi vásár, aminek idén is az Árpád tér és környéke ad otthont.

Nagyot robbant a TNT

A 90-es évek egyik legnépszerűbb csapata, a TNT tartott fergeteges koncertet péntek este a Május 1. parkban. Az együttes ugyan 2005-ben feloszlott, de az elmúlt két évben mégis rengeteget koncerteztek.

11_12_13_banyasznap_3anyag1ben_CIMLAPRA_01

– Már tizenegy évvel ezelőtt megbeszéltük, hogy a feloszlás ellenére ötévente összehozunk egy koncertet – elevenítette fel az igazán aktív korszak végét Dobrády Ákos, a csapat frontembere. – Ehhez tartottuk is magunkat, ám két nagy fellépésünk után annyi megkeresést kaptunk, hogy úgy döntöttünk, elindítunk egy turnét. Az első körből több város is kimaradt, így belevágtunk egy másodikba. Ennek köszönhető, hogy tavaly és idén már rengeteg koncertünk volt, és végre Tatabányára is eljutottunk.

Azt, hogy mi a két évtizede tartó siker titka, maguk a zenészek is csak találgatják.

– Fogalmam sincs, miért vagyunk ilyen népszerűek, talán azért, mert fiatalok és jóképűek vagyunk – mondja nevetve Zuber Krisztián „Inti”, az együttes másik tagja. – Komolyra fordítva: természetesen azoknak a slágereknek köszönhető ez, amiket rengeteg ember a magáénak tud érezni. Van egy generáció, amely ezeken a dalokon nőtt fel, és ma már a gyermekeiket hozzák el a bulijainkra.

Bár a zenekar népszerűsége töretlen, új dalokkal nem készülnek a fiúk.

11_12_13_banyasznap_3anyag1ben_TNT_01

– A legnagyobb slágereinket huszonévesen, szinte zsigerből írtam meg – tudjuk meg Dobrády Ákostól. – Ezek azóta is működnek, ma pedig már egészen más hangvételű dalokat írnék, ebben biztos vagyok.

A TNT koncertjére több ezren voltak kíváncsiak péntek este a Május 1. parkban.

Megtöltötte a parkot a Neoton

Az idei Bányásznap legnépszerűbb programja a Neoton Família koncertje volt. Az egyik legismertebb magyar zenekar fellépésekor a közönség teljesen megtöltötte a Május 1. parkot.

– Úgy tűnik, jól választottunk közönséget – mondta el nevetve Csepregi Éva, a zenekar énekesnője. – Minket mind a mai napig az motivál, hogy minden egyes estén megfeleljünk azoknak, akik a koncertünkre kilátogattak. Igaz, anno azzal kezdtük a zenekar működését, hogy átgondoltuk, kiknek akarunk zenélni – ők manapság már sokszor a gyermekeiket és unokáikat is elhozzák a fellépéseinkre.

A Neoton Família slágereit valóban több generáció kívülről fújja, ennek titka az énekesnő szerint elsősorban a dalszövegekben rejlik.

– Sikerült megérintenünk az emberek szívét, lelkét – vélekedik az EMeRTon-díjas énekesnő. – A közönség tagjai a magukénak érzik ezeket a dalokat, ezért lehettek ezek valódi slágerek. Mindegyikben próbáltunk olyan üzeneteket közvetíteni, amit bárki átérezhet – és át is tud érezni, hiszen mi, akik ezeket írjuk és előadjuk, ugyanolyan emberek vagyunk, mint azok, akik ellátogatnak a fellépéseinkre.

A Neoton Família jelenleg egy nagy októberi, fővárosi koncertre készül, amelyen a zenekar több mint harminc lemezének minden közismert slágere felcsendül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.