EUR: 313,31 Ft
CHF: 261,48 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

A felújított lakások kelendőbbek a piacon

A használt lakások piacán az ingatlanok állapota továbbra is jelentősen befolyásolhatja a végösszeget – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből. A nagyvárosokban értékesített lakások országos átlagai alapján a felújított téglalakások négyzetméterára az idén 441 ezer forint volt, ez 26 százalékkal haladja meg felújítandó társaik átlagát. A felújított panelek négyzetméterét 8 százalékkal drágábban, 279 ezer forintért lehet eladni, mint a felújítandókét.

– Budapesten és a legnagyobb vidéki városokban lehetnek ennél nagyobb különbségek is – ismertette az eredményeket Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A fővárosban például a felújított téglalakások 29 százalékkal is drágábbak, így az átlagos négyzetméteráruk 479 ezer forint. A budapesti felújított panelek átlagára 317 ezer forint négyzetméterenként, ami 13 százalékkal magasabb, mint a rosszabb állapotban lévőké.


Real estate showing property to a man in resort, Image: 280798708, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A lakás állapota akár milliókkal is befolyásolhatja a vételárat (Profimedia)

A szakember szerint azért is érdemes megfontolni a felújítást, mert jóval többen keresik a felújított lakásokat, és bár a felújítandó lakásokra kevesebbet kell költeni eladás előtt, és valamivel hamarabb gazdára találhatnak, a felújítottak a felújítás mértékétől függően jelentős ártöbblettel kelnek el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

 • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.

 • Szijjártó Péter: Magyarország egy kórház építését finanszírozza Szíriában

  Szijjártó Péter: Magyarország egy kórház építését finanszírozza Szíriában

  Amennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, akkor Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában. A beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy minél többen és minél előbb haza tudjanak térni hazájukba, és ott megfelelő ellátást kapjanak – közölte Szijjártó Péter szerdán, az Európai Unió és az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencia szünetében.