EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Sport

A futballisták gyakran „leanyázzák” a játékvezetőket

Nem mindennapi sorozatot indított a mifocink.com. A magyar futballal foglalkozó weboldal tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. Az oldal a tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztja meg olvasókkal.  Mai kérdésünk a játékosok felé az volt, hogy szerintük ők megadják-e a tiszteletet a játékvezetőknek?

biroveres

A megyei bajnokságban mindennaposak a “bíróverések” (A kép illusztráció)

Az amatőr bajnokságokból szinte minden héten érkezik “anyázásról” egy-egy hír félbeszakadt mérkőzésről, „bíróverésről”. A mifocink.com most a játékosokat arról kérdezte, szerintük megadják-e a tiszteletet a játékvezetőknek?
A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem


A válaszadók nagy része, összesen 47-en a félig-meddig választ jelölte be, de 33 játékos szerint a 4-es, azaz a nem nagyon válasz a megfelelő. Összesen 9-en választották az abszolút és a 11-en a nagyon lehetőséget. A felmérésből az is kiderült, hogy az alacsonyabb osztályban játszók vallják be azt, hogy nem adják meg a tiszteletet.

Van olyan, Pest-megyei másodosztályban szereplő játékos, aki hosszabban is kifejtette véleményét az ügyben, nyilatkozatát ide kattintva tudja elolvasni.


Kapcsolódó Cikkek