EUR: 319,63 Ft
CHF: 277,04 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Sport

A futballisták gyakran „leanyázzák” a játékvezetőket

Nem mindennapi sorozatot indított a mifocink.com. A magyar futballal foglalkozó weboldal tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. Az oldal a tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztja meg olvasókkal.  Mai kérdésünk a játékosok felé az volt, hogy szerintük ők megadják-e a tiszteletet a játékvezetőknek?

biroveres

A megyei bajnokságban mindennaposak a “bíróverések” (A kép illusztráció)

Az amatőr bajnokságokból szinte minden héten érkezik “anyázásról” egy-egy hír félbeszakadt mérkőzésről, „bíróverésről”. A mifocink.com most a játékosokat arról kérdezte, szerintük megadják-e a tiszteletet a játékvezetőknek?
A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem


A válaszadók nagy része, összesen 47-en a félig-meddig választ jelölte be, de 33 játékos szerint a 4-es, azaz a nem nagyon válasz a megfelelő. Összesen 9-en választották az abszolút és a 11-en a nagyon lehetőséget. A felmérésből az is kiderült, hogy az alacsonyabb osztályban játszók vallják be azt, hogy nem adják meg a tiszteletet.

Van olyan, Pest-megyei másodosztályban szereplő játékos, aki hosszabban is kifejtette véleményét az ügyben, nyilatkozatát ide kattintva tudja elolvasni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fucsovics: Gyerekkorom óta erről álmodtam

    Fucsovics: Gyerekkorom óta erről álmodtam

    Büszkén és meghatottan nyilatkozott az MTI-nek Fucsovics Márton, miután szombaton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás tenisztornán.

  • Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

    Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

    Fucsovics Márton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját, mivel az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi férfi salakpályás tenisztorna szombati döntőjében 6:2, 6:2-re legyőzte a német Peter Gojowczykot.