2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Sport

A futballisták szerint a játékvezetők nem tisztelik őket

Nem mindennapi sorozatot indított a mifocink.com. A magyar futballal foglalkozó weboldal tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. Az oldal a tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztja meg olvasókkal.  Mai kérdésünk a játékosok felé az volt, hogy szerintük a játékvezetők tisztelik-e őket?

jatekvezetesAz oldal tegnapi kérdéséből kiderült, hogy a játékosok nagy többségé úgy véli, ők bizony nem tisztelik eléggé a játékvezetőket. Ma viszont megfordult a kérdés, és a szerkesztők arra voltak kíváncsiak, vajon a futballisták hogy érzik, megkapják-e a tiszteletet a játékvezetőktől.


 

 

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Nem tudni, mennyire meglepő, de a válaszadók nagy része, összesen 52-en a nem nagyon lehetőséget, míg 16-an a félig-meddig lehetőséget választottak.  Mindössze 12-en adták az abszolút és 20-an a nagyon választ.
A megszólalók között volt olyan NB I-es játékos, aki elmondta, van olyan játékvezető, aki tegezi, míg az alacsonyabb osztályból többen arra panaszkodtak, hogy a játékvezetők ittasan érkeznek a mérkőzésre.
A megyébe három fajta játékvezető van. Az idősebb, aki pénzkereseti forrásként tekint a játékvezetésre,de igazából nem érdekli semmi. Előfordul, hogy ittasan jön a meccsre, ahol tegezi a játékosokat. Van, aki elküldi a pi…ba a futballistákat. Persze ezek nagy része elhízott, futni nem tud, és meg van sértődve, ha az öltözőbe nincs bekészítve egy kis harapnivaló meg sör – mondta a kérdéssel kapcsolatban egy megyei bajnokságban játszó futballista. Ha kíváncsi arra, szerinte melyik a másik két kategória, illetve hogy mit gondol minderről egy NB I-es játékos, ide kattintva a teljes cikket elolvashatja.


 

Kapcsolódó Cikkek