2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Egyéb XX.kerület

A kiválasztottak hazatérhettek

Harminc állat talált otthonra a vasárnapi örökbefogadó napon az Illatos úti állat-egészségügyi telepen. Pontosan tizenhét kutya és tizenhárom macska hagyhatta el az intézményt, és kezdhetett új életet egy-egy családnál. A kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatták örökbe ötezer forint térítési díj ellenében, a macskák díja ennek a fele volt. Az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott állatok után, így az Illatos útról örökbe fogadott kutyák örökös adómentességet élveznek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére csak Budapestről évente mintegy kétezer kutya kerül.

Munkatársat keresnek

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálata felvételt hirdet kisállatbefogói feladatok ellátására, folyamatos munkarendben kóbor állatok befogására, szállítására, problémás állatok gondozására.
Ebrendész, állatgondozó képesítés és B kategóriás jogosítvány előnyt jelent. A munkakör betöltése erkölcsi bizonyítvány meglétéhez kötött. A jelentkezéseket 2016. szeptember 15-ig a hunya.eva@fori.hu e-mail-címre várják.


Kapcsolódó Cikkek