EUR: 312,33 Ft
CHF: 267,50 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XX.kerület

A kiválasztottak hazatérhettek

Harminc állat talált otthonra a vasárnapi örökbefogadó napon az Illatos úti állat-egészségügyi telepen. Pontosan tizenhét kutya és tizenhárom macska hagyhatta el az intézményt, és kezdhetett új életet egy-egy családnál. A kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatták örökbe ötezer forint térítési díj ellenében, a macskák díja ennek a fele volt. Az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott állatok után, így az Illatos útról örökbe fogadott kutyák örökös adómentességet élveznek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére csak Budapestről évente mintegy kétezer kutya kerül.

Munkatársat keresnek

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálata felvételt hirdet kisállatbefogói feladatok ellátására, folyamatos munkarendben kóbor állatok befogására, szállítására, problémás állatok gondozására.
Ebrendész, állatgondozó képesítés és B kategóriás jogosítvány előnyt jelent. A munkakör betöltése erkölcsi bizonyítvány meglétéhez kötött. A jelentkezéseket 2016. szeptember 15-ig a hunya.eva@fori.hu e-mail-címre várják.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.