EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,52 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XX.kerület

A kiválasztottak hazatérhettek

Harminc állat talált otthonra a vasárnapi örökbefogadó napon az Illatos úti állat-egészségügyi telepen. Pontosan tizenhét kutya és tizenhárom macska hagyhatta el az intézményt, és kezdhetett új életet egy-egy családnál. A kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatták örökbe ötezer forint térítési díj ellenében, a macskák díja ennek a fele volt. Az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott állatok után, így az Illatos útról örökbe fogadott kutyák örökös adómentességet élveznek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére csak Budapestről évente mintegy kétezer kutya kerül.

Munkatársat keresnek

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálata felvételt hirdet kisállatbefogói feladatok ellátására, folyamatos munkarendben kóbor állatok befogására, szállítására, problémás állatok gondozására.
Ebrendész, állatgondozó képesítés és B kategóriás jogosítvány előnyt jelent. A munkakör betöltése erkölcsi bizonyítvány meglétéhez kötött. A jelentkezéseket 2016. szeptember 15-ig a hunya.eva@fori.hu e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.