2018. január 12., péntek
Ernő

Sport

A Kovács Mária-Ancsin Katalin páros vezeti a női bokszolók munkáját

Új arcok kerületek a női ökölvívó válogatott élére. Pontosabban edzőként mindenképpen új a Kovács Mária-Ancsin Katalin páros, akik idén még az olimpiai kvóta megszerzéséért versenyeztek. Kovács Mária kétszeres világ és négyszeres Európa-bajnok a felnőtt női válogatott vezetőedzője, míg a korábbi Eb bronzérmes Ancsin Katalin az utánpótlás vezetőedzője lett. Szaktanácsadóként idősebb Balzsay Károly segíti a munkájukat.

Ancsin_KatalinAncsin Katalin 2014-ben még Európa bajnoki bronzérmet szerezett, ma pedig már az utánpótlásért felelő női szövetségi kapitány.


– Az igazság az, hogy korábban már felmerült ez a gondolat, amikor Kovács László szövetségi kapitánnyal beszélgettünk, így a felkérés nem a nap meglepetéseként ért – mondta Ancsin Katalin. Ennek ellenére természetesen nagyon örültem neki, mert a szívügyemnek érzem, hogy a lány utánpótlás vonalon előrelépjünk. Kovács Mária és az én rutinom biztos sokat fog segíteni abban, hogy a jelenlegi utánpótlásból négy év alatt olimpiaérett versenyzőt, esetleg versenyzőket tudjunk nevelni. Mert a lányok terhelhetők, de úgy látom, hogy eddig nem kapták meg a szükséges terhelést, a komolyabb munkát. A dinamikán és az erőn kell majd változtatni, de ez persze nem csak az utánpótlásra igaz, mert a felnőtt korosztály is lemaradt ezen a téren.

Ancsin Katalin hozzátette, úgy érzi, az edzőséggel már nem tudná összeegyeztetni saját felkészülését, így úgy döntött, abbahagyja a sportolói pályafutását.


Mindent beleadunk a Marcsival együtt, hogy eredményesek legyünk, de ehhez egész ember kell. Szeptemberben már a junior és ifjúsági Európa-bajnokságra készülünk Tatán. Több tehetségünk is van, akikben benne van az érem.

Kovács Mária kép4A felnőttek szövetségi kapitánya, Kovács Mária kétszeres világ és négyszeres Európa-bajnok, tehát lesz kitől tanulnia a lányoknak. A szakember már törökországi utánpótlás Eb-re készülve szerzett tapasztalatokat a csapattagokról.

– Van néhány ügyes csaj, nem is számítottam rá, hogy ennyire rátermettek. Persze, furcsa edzőként irányítani, hiszen nem régen még magam is a versenyzők közé tartoztam. Persze, nagyon örültem a kinevezésnek, sőt őszintén vágytam arra, hogy eljöjjön az idő, amikor a mögöttem levő 17 év versenyzés tapasztalatait tovább adhassama mögöttem következőknek.

Minden vágyam az volt,hogy a sportágban maradhassak, akár válogatott, akár klubedzőként. A legnagyobb célom az, hogyha már nekem nem sikerült kijutnom az olimpiára, másokat hozzásegítsek ehhez a nagyszerű élményhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iniesta nem aggódik a jövője miatt

  Iniesta nem aggódik a jövője miatt

  Megszólalt jövőjével kapcsolatban Andrés Iniesta, az FC Barcelona klasszisa. A 33 éves világbajnok futballista nem fél attól, hogy Philippe Coutinho kiszorítaná a katalán csapat keretéből.

 • Abidal: Messi nem akart látni

  Abidal: Messi nem akart látni

  Éric Abidal, az FC Barcelona egykori védője megszólalt a francia Canal+ csatornának rákos megbetegedéséről, amelyet 2011-ben diagnosztizáltak nála.

 • A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

  A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

  A Videotonban folytatja pályafutását az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációját szolgáltatja.