EUR: 309,13 Ft
CHF: 288,92 Ft
2017. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Sport

A Kovács Mária-Ancsin Katalin páros vezeti a női bokszolók munkáját

Új arcok kerületek a női ökölvívó válogatott élére. Pontosabban edzőként mindenképpen új a Kovács Mária-Ancsin Katalin páros, akik idén még az olimpiai kvóta megszerzéséért versenyeztek. Kovács Mária kétszeres világ és négyszeres Európa-bajnok a felnőtt női válogatott vezetőedzője, míg a korábbi Eb bronzérmes Ancsin Katalin az utánpótlás vezetőedzője lett. Szaktanácsadóként idősebb Balzsay Károly segíti a munkájukat.

Ancsin_KatalinAncsin Katalin 2014-ben még Európa bajnoki bronzérmet szerezett, ma pedig már az utánpótlásért felelő női szövetségi kapitány.

– Az igazság az, hogy korábban már felmerült ez a gondolat, amikor Kovács László szövetségi kapitánnyal beszélgettünk, így a felkérés nem a nap meglepetéseként ért – mondta Ancsin Katalin. Ennek ellenére természetesen nagyon örültem neki, mert a szívügyemnek érzem, hogy a lány utánpótlás vonalon előrelépjünk. Kovács Mária és az én rutinom biztos sokat fog segíteni abban, hogy a jelenlegi utánpótlásból négy év alatt olimpiaérett versenyzőt, esetleg versenyzőket tudjunk nevelni. Mert a lányok terhelhetők, de úgy látom, hogy eddig nem kapták meg a szükséges terhelést, a komolyabb munkát. A dinamikán és az erőn kell majd változtatni, de ez persze nem csak az utánpótlásra igaz, mert a felnőtt korosztály is lemaradt ezen a téren.

Ancsin Katalin hozzátette, úgy érzi, az edzőséggel már nem tudná összeegyeztetni saját felkészülését, így úgy döntött, abbahagyja a sportolói pályafutását.

Mindent beleadunk a Marcsival együtt, hogy eredményesek legyünk, de ehhez egész ember kell. Szeptemberben már a junior és ifjúsági Európa-bajnokságra készülünk Tatán. Több tehetségünk is van, akikben benne van az érem.

Kovács Mária kép4A felnőttek szövetségi kapitánya, Kovács Mária kétszeres világ és négyszeres Európa-bajnok, tehát lesz kitől tanulnia a lányoknak. A szakember már törökországi utánpótlás Eb-re készülve szerzett tapasztalatokat a csapattagokról.

– Van néhány ügyes csaj, nem is számítottam rá, hogy ennyire rátermettek. Persze, furcsa edzőként irányítani, hiszen nem régen még magam is a versenyzők közé tartoztam. Persze, nagyon örültem a kinevezésnek, sőt őszintén vágytam arra, hogy eljöjjön az idő, amikor a mögöttem levő 17 év versenyzés tapasztalatait tovább adhassama mögöttem következőknek.

Minden vágyam az volt,hogy a sportágban maradhassak, akár válogatott, akár klubedzőként. A legnagyobb célom az, hogyha már nekem nem sikerült kijutnom az olimpiára, másokat hozzásegítsek ehhez a nagyszerű élményhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vb-selejtezők: a neheze még hátravan

    Vb-selejtezők: a neheze még hátravan

    Félidejéhez érkezett a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata. Bár egyelőre még korai lenne hosszú távú következtetéseket levonni egy-egy válogatott részvételi esélyeiről, több csoportban is vannak érdekességek.

  • A Napoli edzője Arany Kispadot nyert

    A Napoli edzője Arany Kispadot nyert

    Maurizio Sarri, a Napoli labdarúgócsapatának trénere kapta meg a 2015/2016-os olasz szezon legjobb edzőjének járó díjat, a Panchina d’Orót (Arany Kispad).