EUR: 305,01 Ft
CHF: 276,58 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

A kvóta csak a bajt osztja szét

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Simicskó István honvédelmi miniszter társaságában tartott sajtótájékoztatót Röszkén az október 2-i népszavazással kapcsolatban.

Az államtitkár minden magyar állampolgárt arra kér, hogy amikor szavazatáról dönt, vegye figyelembe a brüsszeli kvótacsomag súlyos biztonsági kockázatait.

– Szeretjük ezt az országot, és nem hagyhatjuk, hogy ami Brüsszelben vagy Párizsban megtörtént, az nálunk is megtörténjen. A magyarok számára túlságosan drágán adták a biztonságot ahhoz, hogy most ne vegyük figyelembe a súlyos kockázatokat – mondta a parlamenti államtitkár.

Röszke, 2016. szeptember 21. Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott röszkei sajtótájékoztatójukon 2016. szeptember 21-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2016. szeptember 21.
Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott röszkei sajtótájékoztatójukon 2016. szeptember 21-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Simicskó István honvédelmi miniszter leszögezte, a kormány, a honvédség és a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek biztonságát garantálja. Senki nem léphet ellenőrzés nélkül Magyarország területére.

– Mindent megteszünk, de nem mondhatjuk azt, hogy százszázalékos a biztonság. Az elmúlt másfél évben szörnyű terrorcselekmények történtek Európa-szerte, és az elkövetők között voltak olyanok, akik Magyarországon is keresztülhaladtak – hangsúlyozta Simicskó.

A honvédelmi miniszter szerint a kvóta nem old meg semmit, sőt a bajt osztja szét, Európának jóval nagyobb szerepet kellene vállalnia a kiváltó okok kezelésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert és Vonát élteti a jobbikos tini

  Hitlert élteti és a náci vezér után Vona Gábor a másik kedvence annak a fiatal tinédzsernek, aki a pártelnök hívására belépett a Jobbik ifjúsági szervezetébe.

 • Antiszemitizmust szül a migráció

  Antiszemitizmust szül a migráció

  A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arról beszélt a Buildnek, hogy Németországban – főleg a migránsválság óta – erősödött az antiszemitizmus – írta a 888.

 • Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Kormányt buktatna az ellenzéki sajtó

  Lemondóan, szerencsétlennek nevezve beszélt a hazai ellenzéki pártokról Lengyel László. A “királycsináló” szerint nem képesek leváltani a Fideszt, így most már már az ellenzéki médiának kell összefognia a kormány ellen.