EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

A kvóta csak a bajt osztja szét

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Simicskó István honvédelmi miniszter társaságában tartott sajtótájékoztatót Röszkén az október 2-i népszavazással kapcsolatban.

Az államtitkár minden magyar állampolgárt arra kér, hogy amikor szavazatáról dönt, vegye figyelembe a brüsszeli kvótacsomag súlyos biztonsági kockázatait.

– Szeretjük ezt az országot, és nem hagyhatjuk, hogy ami Brüsszelben vagy Párizsban megtörtént, az nálunk is megtörténjen. A magyarok számára túlságosan drágán adták a biztonságot ahhoz, hogy most ne vegyük figyelembe a súlyos kockázatokat – mondta a parlamenti államtitkár.

Röszke, 2016. szeptember 21. Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott röszkei sajtótájékoztatójukon 2016. szeptember 21-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2016. szeptember 21.
Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott röszkei sajtótájékoztatójukon 2016. szeptember 21-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Simicskó István honvédelmi miniszter leszögezte, a kormány, a honvédség és a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek biztonságát garantálja. Senki nem léphet ellenőrzés nélkül Magyarország területére.

– Mindent megteszünk, de nem mondhatjuk azt, hogy százszázalékos a biztonság. Az elmúlt másfél évben szörnyű terrorcselekmények történtek Európa-szerte, és az elkövetők között voltak olyanok, akik Magyarországon is keresztülhaladtak – hangsúlyozta Simicskó.

A honvédelmi miniszter szerint a kvóta nem old meg semmit, sőt a bajt osztja szét, Európának jóval nagyobb szerepet kellene vállalnia a kiváltó okok kezelésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.