EUR: 311,26 Ft
CHF: 265,00 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

A kvóta csak a bajt osztja szét

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Simicskó István honvédelmi miniszter társaságában tartott sajtótájékoztatót Röszkén az október 2-i népszavazással kapcsolatban.

Az államtitkár minden magyar állampolgárt arra kér, hogy amikor szavazatáról dönt, vegye figyelembe a brüsszeli kvótacsomag súlyos biztonsági kockázatait.


– Szeretjük ezt az országot, és nem hagyhatjuk, hogy ami Brüsszelben vagy Párizsban megtörtént, az nálunk is megtörténjen. A magyarok számára túlságosan drágán adták a biztonságot ahhoz, hogy most ne vegyük figyelembe a súlyos kockázatokat – mondta a parlamenti államtitkár.

Röszke, 2016. szeptember 21. Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott röszkei sajtótájékoztatójukon 2016. szeptember 21-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Röszke, 2016. szeptember 21.
Simicskó István honvédelmi miniszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a brüsszeli kvótacsomag biztonsági kockázatairól tartott röszkei sajtótájékoztatójukon 2016. szeptember 21-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

Simicskó István honvédelmi miniszter leszögezte, a kormány, a honvédség és a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek biztonságát garantálja. Senki nem léphet ellenőrzés nélkül Magyarország területére.

– Mindent megteszünk, de nem mondhatjuk azt, hogy százszázalékos a biztonság. Az elmúlt másfél évben szörnyű terrorcselekmények történtek Európa-szerte, és az elkövetők között voltak olyanok, akik Magyarországon is keresztülhaladtak – hangsúlyozta Simicskó.

A honvédelmi miniszter szerint a kvóta nem old meg semmit, sőt a bajt osztja szét, Európának jóval nagyobb szerepet kellene vállalnia a kiváltó okok kezelésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.