EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Külföld

A neten utasította az IS a würzburgi ámokfutót

Nem tudnál autóval közéjük hajtani, testvér? – kérdezte egy most kiszivárgott internetes beszélgetésben az Iszlám Állam (IS) egyik terroristája attól a 17 éves afgán menekülttől, aki késsel és baltával rendezett mészárlást egy würzburgi vonaton. 

Riaz Khan A.-nak nem volt jogosítványa, így a szélsőséges iszlamista hiába is magyarázta neki, hogy egy „járművel sokkal nagyobb pusztítást tudna végezni”. Az akciót július 18-án hajtotta végre a 2015-ben érkezett menedékkérő. – Most kezdem – írta kapcsolattartójának közvetlenül a támadás előtt, amire rögtön meg is érkezett a válasz: „Hamarosan a mennyországba jutsz”.

Riaz-Khan-A-wurtzburg-terror-isisA Süddeutsche Zeitung közölte egy másik terroristává vált menekült internetes beszélgetését az IS katonájával. A 27 éves Mohammad D. Ansbachban robbantott július 24-én, tizenöt ártatlan embert sebesített meg. – Nagyon sokan vannak itt – közölte a 2014-ben érkezett szír férfi, mire jött is a jó tanács: „Öld meg őket mind!” Mohammad D. viszont elbizonytalanodott, mire a terrorista hangnemet váltott: – Mi bajod van? Én két emberért is felrobbantanám magam. Bízz istenben és csináld!

Kapcsolódó Cikkek

  • EU-csúcs: Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

    EU-csúcs: Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

    Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.

  • EU-csúcs – Lezárták Róma központját

    EU-csúcs – Lezárták Róma központját

    Üres szellemvárosra emlékeztet az olasz főváros központja, amelyet szombaton teljesen lezártak még a gyalogosforgalom előtt is a Római Szerződés aláírásának 60.