EUR: 309,10 Ft
CHF: 285,51 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

A riói Magyar Ház lett a legjobb!

Hatalmas elismerésben részesült a riói Magyar Ház, hiszen a sportolókból, városvezetőkből, szakértőkből álló nemzetközi zsűri a Magyar Házat választotta a riói olimpia legjobb látogatóközpontjának.

Mintegy húszezren jártak a 2024-es budapesti pályázatot is népszerűsítő épületben. Az egész nap nyitva tartó Magyar Házban interaktív tárlat működött az olimpia alatt. Volt egy olyan különleges, a magyar sportolók összes olimpiai érmét bemutató technikai megoldás, amelyre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is lecsapott, a jövőben saját célra akarja felhasználni – közölte Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK).

Fotó: Origo

Fotó: Origo

Rióban több díjat is kiosztottak, de a közlemény szerint a 2024-es olimpiára pályázó városok közül Budapest és Magyarország az egyetlen, amely ebben a rangos elismerésben részesült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.