EUR: 307,24 Ft
CHF: 267,17 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Sport

A riói Magyar Ház lett a legjobb!

Hatalmas elismerésben részesült a riói Magyar Ház, hiszen a sportolókból, városvezetőkből, szakértőkből álló nemzetközi zsűri a Magyar Házat választotta a riói olimpia legjobb látogatóközpontjának.

Mintegy húszezren jártak a 2024-es budapesti pályázatot is népszerűsítő épületben. Az egész nap nyitva tartó Magyar Házban interaktív tárlat működött az olimpia alatt. Volt egy olyan különleges, a magyar sportolók összes olimpiai érmét bemutató technikai megoldás, amelyre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is lecsapott, a jövőben saját célra akarja felhasználni – közölte Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK).

Fotó: Origo

Fotó: Origo

Rióban több díjat is kiosztottak, de a közlemény szerint a 2024-es olimpiára pályázó városok közül Budapest és Magyarország az egyetlen, amely ebben a rangos elismerésben részesült.

Kapcsolódó Cikkek

  • Brutális Nikolics

    Brutális Nikolics

    Már csak 90 perc választja el Nikolics Nemanját attól, hogy a magyar és a lengyel bajnokságok után egy újabb pontvadászatban legyen a legeredményesebb futballista.

  • Az Arsenal legendája kivágná Mesut Özilt

    Az Arsenal legendája kivágná Mesut Özilt

    Az Arsenal 2-1-re kikapott a hétvégén Watford vendégeként. Egygólos vezetésnél Mesut Özil került ziccerbe, aki képes volt azt kihagyni, és ezzel nem nyerte el az Arsenal legendája, Martin Keown tetszését, aki kemény kritikával illette a német középpályást.