2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Sport

A riói Magyar Ház lett a legjobb!

Hatalmas elismerésben részesült a riói Magyar Ház, hiszen a sportolókból, városvezetőkből, szakértőkből álló nemzetközi zsűri a Magyar Házat választotta a riói olimpia legjobb látogatóközpontjának.

Mintegy húszezren jártak a 2024-es budapesti pályázatot is népszerűsítő épületben. Az egész nap nyitva tartó Magyar Házban interaktív tárlat működött az olimpia alatt. Volt egy olyan különleges, a magyar sportolók összes olimpiai érmét bemutató technikai megoldás, amelyre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is lecsapott, a jövőben saját célra akarja felhasználni – közölte Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK).

Fotó: Origo

Fotó: Origo

Rióban több díjat is kiosztottak, de a közlemény szerint a 2024-es olimpiára pályázó városok közül Budapest és Magyarország az egyetlen, amely ebben a rangos elismerésben részesült.

Kapcsolódó Cikkek

  • 29 meccs után kikapott a Barca

    29 meccs után kikapott a Barca

    Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

  • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.