2018. március 23., péntek
Emőke

Sport

A világ legjobb kick-boxosa a magyar futballt szereti

Gács Kristóf nem mindennapi tettet hajtott végre. Az ifjú kick-boxoló két aranyérmet is szerzett a Dublinban megrendezett világbajnokságon. Kristóf a Lokál Extrának beszélt a terveiről, arról, hogy a tanulással is komolyan akar foglalkozni, és az is kiderült, milyen szoros kapocs van közte és a magyar futball között.

gacskristof

Gács Kristóf a világ tetején

Gács Kristóf már hatévesen elkezdett harcművészetekkel foglalkozni. Előbb kempózott, majd tízévesen a kick-boxszra váltott.
– Jó döntésnek bizonyult, hiszen szerencsére nagyon sok versenyt nyertem eddigi pályafutásom során, és bár még junior korú vagyok, ebben az évben a felnőtt magyar bajnokságot is megnyertem. Dublinban pedig két aranyérmet szereztem, hiszen a Light-contact és a Kick-light versenyszámot is megnyertem.


A sportoló azonban nem ül a babérjain, hiszen nemsokára újabb kihívások várják.
– Október huszonkettedikén kezdődik a felnőtt Európa-bajnokság, a súlycsoportomban én képviselem Magyarországot. Szeretnék minél jobb eredményt elérni. Hosszabb távon az a tervem, hogy Hollandiában tudjak majd tanulni, mert a hollandoknál a kick-box és a K1 nagyon jól működik, talán ösztöndíjat is kaphatok a világbajnoki címeim után.

gacskristof3

Gács Kristóf és a büszke édesapa a világbajnoki serleggel

Az apa véleménye fiáról
– Már nem sajnálom, hogy nem lett focista, ki tudja, meddig jutott volna el a labdarúgásban – mondta Gács Ferenc Patrikról. – Az iskolai csapatokban focizott, de más utat választott. Sok meccsét láttam már, de még mindig meg kell szoknom, hogy ütni-rúgni akarják. Persze tudom, hogy minden versenyére megfelelően felkészül, okos, higgadt, nyugodt versenyző, mert attól, hogy valaki harcművész, még nem kell azt gondolni róla, hogy idegbeteg.

Kristóf egyébként nagyon szereti a labdarúgást, ami nem csoda, hiszen futballista családban él.
– Egészen pontosan édesapán, Gács Pál az NB I-es Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója, így évek óta közelről látom a magyar futballt. Apu miatt természetes, hogy a kispestiek meccsére kezdtem kijárni, amikor lehetőségem volt rá, de a válogatott mérkőzésein is ott szurkolok a lelátón, az Európa-bajnokság pedig örök életre szóló élmény volt.
Gács Kristóf elárulta, a nemzeti csapatunkból Dzsudzsák Balázs a kedvenc játékosa, de a kispesti Hidi Patrik játéka is nagyon tetszik neki.
– Dzsudzsák igazi vezéregyéniség, fontos gólokat szerez, technikás, nagyon jó a rúgótechnikája. Hidi Patrik pedig igazi profi, nyugodt, higgadt, minden elgondolása jó. Nagyon jó focista, remélem, még többre viszi!
A sportoló hozzátette, hogy bár szeretne kijutni Hollandiába, és minél több sikert elérni magyar színekben, a magyar futball, a lelátó izgalma nagyon hiányzik majd neki. Az álmai megvalósítása azonban még fontosabb.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek