EUR: 308,92 Ft
CHF: 288,58 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Belföld

Adózik Juhász az ajándékok után?

Egyelőre még nem tudni, hogy adózik-e Juhász Péter az adományok után, amiket kap. Mint arról beszámoltunk a politikus több ajándékot is kapott az elmúlt időben.

Ugyanis a törvény szerint csak egy bizonyos értékösszeg alatt adómentes az adományozás, ha afölött kap adományokat, azt be kell jelenteni az adóhatóságnak – foglalta össze a TV2 Tények műsora. Ha ezt valaki nem teszi meg, akár 200 ezer forintra is megbírságolhatják.

Ha valaki 150 ezer forint értékben szerez ajándékot, ami lehet akár készpénz is, akkor azt 18 százalékos illetékfizetési kötelezettség terheli – mondta Balsai István, ügyvéd. Kivéve, amennyiben azt valamilyen jótékonysági célra szerzi meg, vagy alapítványon keresztül kapja – tette hozzá a jogi képviselő.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Pontok az emlékekben

    Pontok az emlékekben

    Joggal mondta Tegzes Lászlóné a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a kiállítás megnyitóján, hogy „Bibó István munkásságát mind a jobb-, mind a baloldali politikai gondolkodók elismerik”.

  • Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

    Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

    Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.