EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,56 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Belföld

Adózik Juhász az ajándékok után?

Egyelőre még nem tudni, hogy adózik-e Juhász Péter az adományok után, amiket kap. Mint arról beszámoltunk a politikus több ajándékot is kapott az elmúlt időben.

Ugyanis a törvény szerint csak egy bizonyos értékösszeg alatt adómentes az adományozás, ha afölött kap adományokat, azt be kell jelenteni az adóhatóságnak – foglalta össze a TV2 Tények műsora. Ha ezt valaki nem teszi meg, akár 200 ezer forintra is megbírságolhatják.

Ha valaki 150 ezer forint értékben szerez ajándékot, ami lehet akár készpénz is, akkor azt 18 százalékos illetékfizetési kötelezettség terheli – mondta Balsai István, ügyvéd. Kivéve, amennyiben azt valamilyen jótékonysági célra szerzi meg, vagy alapítványon keresztül kapja – tette hozzá a jogi képviselő.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

    Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

    Baráti kölcsönnek nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy cége, az Altus Portfolio Kft. 78 millió forintot kölcsönzött a költségvetési csalás miatt előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnszervezetének, holott az Altus három hónap alatt több mint hárommilliós kamatot kapott az ügylet után.

  • Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

    Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

    Jogi eljárást indított Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője az MSZP szekszárdi szervezete ellen. Az ügy azután robbant ki, hogy a szocialisták szekszárdi szervezete a hivatalos Facebook-oldalán arról írt: Gréczy két fideszes politikussal egyeztetett.