2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb I.kerület II.kerület

Áfonyás sajttorta sörrel?

Először tartott Sörgasztronómiai Hetet a Sör mi több. Kilenc fővárosi étteremből egy budai helyszín csatlakozott a programhoz.  A Lánchíd utcai Meat Boutique-ban erre az alkalomra speciális előételt, főfogást és desszertet is párosítottak egy-egy megfelelő sörrel.

Bár a Duna-parti Meat Boutique borhangsúlyos étterem, kiemelkedő a sörforgalmazása is, nem véletlen hát, hogy a Sörszövetség meghívta, hogy vegyen részt az I. Sörgasztronómiai Héten.


Meat Boutique söröző Alagút utca ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csapolt sört tessék! ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Háromféle csapolt sör van nálunk, Staropramen, Borsodi és Hoegarden, ezek mellé válogattunk most még néhányat egy-egy ételhez párosítva. Előételnek a Boutique-sonkatálat, főételnek barbecue oldalast, desszertnek pedig áfonyás sajttortát javasoltunk – számolt be a Lokál Extrának Rácz Gábor üzletvezető. Kérdésünkre, miként lehet egy desszerthez sört inni, azt a választ kaptuk, próbáljuk ki.

Sörgasztro MB desszert

Áfonyás sajttorta

–  A barna Leffe sör például nagyon jól passzol az ilyen jellegű édességhez. Sokszor nem is számítunk rá, hogy mennyire fog ízleni egy-egy váratlan párosítás.

Sörgasztro MB előétel

Barbecue oldalas

Rácz Gábor hozzátette, konyhájuk a Fine Bistro vonalat követve, a szezon legfinomabb fogásait kínálja, különös figyelmet fordítva a kivételes minőségű húsételekre és a hozzájuk való italokra. A Meat Boutique-ban a Sörgasztronómiai Hét elmúltával is maradnak a finom sörök és borok, várják vendégeiket különleges étel-ital párosításaikkal. És mivel a jó reggel megalapozza az egész nap hangulatát, itt minden egyes nap 8 órától házi croissant-nal, tojásételekkel, szendvicsekkel, roppanós virslivel, friss joghurttal és organikus müzlivel kezdenek.

Sörgasztro MB főétel

A Boutique sonkatál

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.