2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb I.kerület II.kerület

Áfonyás sajttorta sörrel?

Először tartott Sörgasztronómiai Hetet a Sör mi több. Kilenc fővárosi étteremből egy budai helyszín csatlakozott a programhoz.  A Lánchíd utcai Meat Boutique-ban erre az alkalomra speciális előételt, főfogást és desszertet is párosítottak egy-egy megfelelő sörrel.

Bár a Duna-parti Meat Boutique borhangsúlyos étterem, kiemelkedő a sörforgalmazása is, nem véletlen hát, hogy a Sörszövetség meghívta, hogy vegyen részt az I. Sörgasztronómiai Héten.


Meat Boutique söröző Alagút utca ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csapolt sört tessék! ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Háromféle csapolt sör van nálunk, Staropramen, Borsodi és Hoegarden, ezek mellé válogattunk most még néhányat egy-egy ételhez párosítva. Előételnek a Boutique-sonkatálat, főételnek barbecue oldalast, desszertnek pedig áfonyás sajttortát javasoltunk – számolt be a Lokál Extrának Rácz Gábor üzletvezető. Kérdésünkre, miként lehet egy desszerthez sört inni, azt a választ kaptuk, próbáljuk ki.

Sörgasztro MB desszert

Áfonyás sajttorta

–  A barna Leffe sör például nagyon jól passzol az ilyen jellegű édességhez. Sokszor nem is számítunk rá, hogy mennyire fog ízleni egy-egy váratlan párosítás.

Sörgasztro MB előétel

Barbecue oldalas

Rácz Gábor hozzátette, konyhájuk a Fine Bistro vonalat követve, a szezon legfinomabb fogásait kínálja, különös figyelmet fordítva a kivételes minőségű húsételekre és a hozzájuk való italokra. A Meat Boutique-ban a Sörgasztronómiai Hét elmúltával is maradnak a finom sörök és borok, várják vendégeiket különleges étel-ital párosításaikkal. És mivel a jó reggel megalapozza az egész nap hangulatát, itt minden egyes nap 8 órától házi croissant-nal, tojásételekkel, szendvicsekkel, roppanós virslivel, friss joghurttal és organikus müzlivel kezdenek.

Sörgasztro MB főétel

A Boutique sonkatál

Kapcsolódó Cikkek