EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Agyonlőttek egy késsel társára támadó menedékkérőt

Berlin, 2016. szeptember 28.
Rendőrségi helyszínelők egy menekültszállásnál Berlin Moabit nevű városrészében 2016. szeptember 28-án hajnalban. Előző este német rendőrök lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a szálláson, aki kórházba szállítását követően belehalt a sérülésbe. A meglőtt 29 éves férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt. (MTI/EPA/Gregor Fischer)

Lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a helyszínen tartózkodó német rendőrök Berlin egyik menekültszállóján, a férfi később meghalt – közölte egy rendőrségi szóvivő szerdára virradóra.

A meglőtt 29 éves férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára kedd este, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt. A rendőrség is a bántalmazási ügy miatt tartózkodott a helyszínen.

Szemtanúk szerint a 27 éves már bilincsben volt, és éppen beszállni készült egy rendőrautóba, amikor társa rátámadt, és azt kiabálta: “Ezt nem fogod túlélni!”

Ezt követően több tiszt rálőtt a támadóra – mondta el a rendőrségi szóvivő. A 29 éves órákkal később egy kórházban belehalt súlyos sebeibe. Az ügyben nyomozás indult.

Kapcsolódó Cikkek