EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

Agysérülést is szenvedett a rendőrnő

Átlépett földön fekvő, vérző áldozatán az az ismeretlen férfi, aki a gyanú szerint házi készítésű pokolgéppel robbantott fel egy rendőrjárőrt szombat este a Teréz körúton. A 23 éves A. Szabina törzsőrmester élete még veszélyben van, társa, V. László egyenruháját testéhez szegezték a robbanótestbe rejtett repeszek.

Vizsgálja a rendőrség, hogy a 2014-es Lehel utcai bankrobbantásnak lehet-e köze a Teréz körúti esethez – értesült a Lokál. A rendőrök szakértők bevonásával ellenőrzik a két eset közötti egyezéseket és összefüggéseket.

Akkor a rendőrök több száz bizonyítékot, nyommaradványt foglaltak le, és sikerült ujjlenyomatot is nyerniük. Az elkövető, aki egy motorkerékpárral elmenekült, soha nem lett meg. Akkor a rendőrség megállapította, hogy a pokolgépet olyasvalaki készítette, aki jártas a tűzszerészetben.

Eközben a zsaruk hajtóvadászatot indítottak és tízmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki arra a férfira, aki a Teréz körúton robbantott és megsebesített két rendőrt.

Egyiküket, a pokolgéphez közelebb lévő V. László járőrt annyi találat érte, hogy egyenruháját csak a mentőben távolították el a testéről, mert rászegezték testére a repeszek. Sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. Nem úgy, mint a 23 éves A. Szabináé: a Békéscsabáról származó rendőrlány a szemtanúk szerint a nyakán vérzett erősen, de a Lokál úgy tudja, koponyatörést és agysérülést is szenvedett. Információink szerint koponyaműtétje után altatásban tartják, de még nem lélegezhetnek fel, akik az életét féltik. A csodaszép fiatal nő korábban több szépségversenyen is részt vett, ő volt a rendőrségi toborzóplakátok egyik arca is, a családjában is van rajta kívül rendőr.

A hatóságok egyelőre nem közöltek új információt a nyomozással kapcsolatban, de közzétették azt a kamerafelvételt, amelyen látszik, hogyan várja több mint negyedóráig a feltételezett elkövető, hogy elhaladjon mellette a járőrpáros. De még azt is, hogy a borzalmas tett elkövetője át is lép a földön fekvő egyik áldozatán a robbantás után.

Mint ismeretes: a Teréz körút 2–4. szám előtt szombaton este 22 óra 36 perckor következett be a robbanás, a szerkezet repeszeket is tartalmazott, amelyeket esetenként több tíz méterre is „kilőtt” a detonáció ereje.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.