EUR: 319,11 Ft
CHF: 274,98 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb XIV.kerület

Ahol igazi profik az amatőrök

Bár klasszikus – és jó értelemben vett – amatőr klub a Zuglói Kinizsi, ettől függetlenül komoly munka folyik ott, ahol a férfi és női futballcsapat mellett atlétikai szakosztály is van. De mit keres egy hatvanéves öregúr a focipályán egy bajnoki meccsen?

A zuglói Postás Sportegyesület Róna utcai pályájára érkezve nem mindennapi látvány fogadott, hiszen egy tucat lány passzolgatott és várta, hogy megérkezzen Solymosi Csaba edző. Bár jobban belegondolva ez nem is annyira meglepő, hiszen az egyesület igen komoly amatőr női labdarúgócsapattal rendelkezik. A klub céljairól Bagó Krisztián elnökségi taggal beszélgettünk.


Zuglói Kinizsi edzés, Női foci (Fotó: Keresztesi Balázs)

A lányok tavaly második helyen végeztek a Pest megyei bajnokságban (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Négy éve van női csapatunk – kezdte Bagó a Lokál Extra kérdésére. – Hetente két edzés mellett a hétvégén bajnoki meccset játszanak. A tavalyi szezonban a Pest megyei bajnokságban indultak, ahol ezüstérmet szereztek, amire nagyon büszkék vagyunk. Persze idén is a dobogó lenne a cél, amire reális esélyünk van. Jó a keret, összeszokott a csapat.
Az egyesületnek férfi labdarúgócsapata is van, azonban ők már nem szerepelnek ennyire jól a Budapest Bajnokságban.
– A férficsapat sajnos kiesett a BLSZ 3-ból, így most a legalacsonyabb osztályban játszunk. Persze szeretnénk olyan eredmény elérni, hogy jövőre magasabb osztályban szerepeljünk. A nyár több változást is hozott, új játékosok érkeztek, tehát bizakodva tekintünk a jövőbe. Azt is megtudtuk, hogy bár az egyesület nem rendelkezik utánpótlás-neveléssel, mindenkit szívesen látnak az edzéseken.

Zuglói Kinizsi edzés, Női foci (Fotó: Keresztesi Balázs)

Solymosi Csaba a klub motorja. Ő az elnök, az edző, de ha kell, játszani is beáll (Fotó: Keresztesi Balázs)

Minden amatőr klubnak van egy-egy személyes, sokszor vicces sztorija, és ez a Zuglói Kinizsi esetében is így van.
– Egyszer előfordult, hogy a Budapest Kupában a játékosok valamiért nem tudtak időben megjelenni a meccsen. Ezért Csaba bácsi kénytelen volt beállni, hiszen csak ő ült a kispadon – mesélte Bagó nevetve. – Ez igen komoly teljesítmény az ő korában, hiszen lassan hatvanéves, de még mindig élvezi a játékot, és mindent belead a pályán, ha arra kerül a sor.
Ha már fociutánpótlás nincs, a klub komoly hangsúlyt fektet a fiatal atléták kinevelésére.
– Kis egyesület vagyunk, de általában mindig odajutunk a dobogó közelébe – mondta a sportolók képzéséről Csiszár Gábor, az atlétikaszakosztály vezetője. – A pályaversenyeken kicsit gyengébben szerepelnek a gyerekek, de keményen dolgozunk, hogy a fejlődést biztosítsuk. Szerencsére mindennap van lehetőség az edzésre.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek