2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb

Anikó: Húsz évet vártam életem legszebb ajándékára

Könnyeket csal a szemekbe Anikó története, aki élete egyik legszebb ajándékát kapta lottónyertes nagynénjétől. Az asszony 20 évig reménykedett, hogy egyszer megajándékozhatja unokahúgát egy csodaszép plüssmackóval.

Szeretném megírni egy nyeremény történetét, és bár nem én voltam az, aki lottózott, valamit én is nyertem vele: szeretettel teli emlékezést a nagynénémre, aki már sajnos nincs köztünk. A hatvanas években, egyszerű, falusi kislányként, óriási élmény volt számomra, amikor a nyarat Budapesten tölthettem a nagynénémnél. Minden olyan más volt, mint vidéken, mindenre rácsodálkoztam, nagy szemekkel csodáltam a várost, a gyönyörű kirakatokat a belvárosban. Főként egy játékbolt kirakata nyűgözött le, benne egy hatalmas mackóval, amely nagyobb lehetett, mint én. Vágyakozva néztem meg mindennap, megvan-e még nagy maci. Tudni kell, hogy akkoriban ritkán tudtak a szülők játékot venni a gyermekeknek, szűkösen éltek az emberek, a filléreket be kellett osztani. Nagynénémnek is ez a sors jutott, így mindig azzal vigasztalt: „Anikám, ha nyerek a lottón, megveszem neked ezt a mackót”. Igen, lottózott, a 3 forint 30 fillért kiszorította a kosztpénzből, hogy utat adjon a reménynek: egyszer talán jobb lesz a helyzetük. Eltelt 20 év, én az ország másik felén éltem. Egyik nap a férjem azzal fogadott, hogy kis csomagom jött. Kíváncsian bontottam ki a nagynéném által küldött csomagot, és előkerült belőle egy gyönyörű plüssmackó. Ugyan nem akkora volt, mint a „dédapja”, de annál sokkal szebb! Nagynéném sok-sok évi kitartó lottózás után négyes találattal szerencsés lett, és azt szerette volna, ha a család minden tagja vele örülne, így mindenki kapott egy kis ajándékot. Én egy gyönyörű ruhát, és a MACKÓT. Emlékezett rá, hogy gyermekkoromban mennyit sóvárogtam a kirakati maci után, amit a lottónyereménnyel ígért meg nekem. Számomra ez volt a legszebb, szívet melengető része, hogy emlékezett rá és betartotta az ígéretét, pedig közben felnőttem. Köszönöm, hogy megoszthattam ezt a számomra kedves történetet. Mindenkinek sok szerencsét kívánok, és ha nyernek, gondoljanak a szeretteikre is, osszák meg velük az örömöt.


Little girl embracing her teddy bear on a bed, Image: 164711028, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Anikónak kislányként minden vágya egy kismackó volt, nagynénje 20 évvel később megajándékozta fotó: Profimedia/illusztráció

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.