EUR: 324,92 Ft
CHF: 282,21 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb VI.kerület

Autó nélkül is lehet?

Még sohasem csatlakozott annyi hazai önkormányzat az európai mobilitási hét programjához, mint idén szeptember 16–22. között.

Lehet autó nélkül is? Ez a kérdés áll az európai mobilitási hét középpontjában, no és természetesen az is, hogy ha igen, akkor hogyan? A programsorozatot országszerte ugyanabban az időben – szeptember 16–22. között – rendezik meg, és a csatlakozó önkormányzatok a szakmai programokhoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól nyerhetnek pénzügyi támogatást.

A 15. mobilitási héthez rekord számú, 213 önkormányzat csatlakozott ezen az őszön. A programok egy jó része a fővárosban zajlik, ahol igazi különlegességek is várják a látogatókat. Ilyen például a fotónkon is látható hétmérföldes csizmabicikli, amely az autó nélküli közlekedés egy inkább szórakoztató, mint széles körben terjeszthető alternatívája.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.