2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VI.kerület

Autó nélkül is lehet?

Még sohasem csatlakozott annyi hazai önkormányzat az európai mobilitási hét programjához, mint idén szeptember 16–22. között.

Lehet autó nélkül is? Ez a kérdés áll az európai mobilitási hét középpontjában, no és természetesen az is, hogy ha igen, akkor hogyan? A programsorozatot országszerte ugyanabban az időben – szeptember 16–22. között – rendezik meg, és a csatlakozó önkormányzatok a szakmai programokhoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól nyerhetnek pénzügyi támogatást.

A 15. mobilitási héthez rekord számú, 213 önkormányzat csatlakozott ezen az őszön. A programok egy jó része a fővárosban zajlik, ahol igazi különlegességek is várják a látogatókat. Ilyen például a fotónkon is látható hétmérföldes csizmabicikli, amely az autó nélküli közlekedés egy inkább szórakoztató, mint széles körben terjeszthető alternatívája.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.