EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Egyéb VI.kerület

Autó nélkül is lehet?

Budapest, 2016. szeptember 18.
Hétmérföldes csizmabiciklit próbál ki egy érdeklődő az Andrássy úton 2016. szeptember 18-án, ahol az európai mobilitási hét rendezvénysorozatához kapcsolódóan autómentes hétvégét tartanak. A programsorozat egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy nem kell feltétlenül teljesen életmódot váltani, de sokszor van lehetőség sétálni, biciklizni, metróra szállni, már ezzel is sokat tehetünk a környezetért, az egészségért és a gazdaságért.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Még sohasem csatlakozott annyi hazai önkormányzat az európai mobilitási hét programjához, mint idén szeptember 16–22. között.

Lehet autó nélkül is? Ez a kérdés áll az európai mobilitási hét középpontjában, no és természetesen az is, hogy ha igen, akkor hogyan? A programsorozatot országszerte ugyanabban az időben – szeptember 16–22. között – rendezik meg, és a csatlakozó önkormányzatok a szakmai programokhoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól nyerhetnek pénzügyi támogatást.

A 15. mobilitási héthez rekord számú, 213 önkormányzat csatlakozott ezen az őszön. A programok egy jó része a fővárosban zajlik, ahol igazi különlegességek is várják a látogatókat. Ilyen például a fotónkon is látható hétmérföldes csizmabicikli, amely az autó nélküli közlekedés egy inkább szórakoztató, mint széles körben terjeszthető alternatívája.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek