EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb VI.kerület

Autó nélkül is lehet?

Még sohasem csatlakozott annyi hazai önkormányzat az európai mobilitási hét programjához, mint idén szeptember 16–22. között.

Lehet autó nélkül is? Ez a kérdés áll az európai mobilitási hét középpontjában, no és természetesen az is, hogy ha igen, akkor hogyan? A programsorozatot országszerte ugyanabban az időben – szeptember 16–22. között – rendezik meg, és a csatlakozó önkormányzatok a szakmai programokhoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól nyerhetnek pénzügyi támogatást.

A 15. mobilitási héthez rekord számú, 213 önkormányzat csatlakozott ezen az őszön. A programok egy jó része a fővárosban zajlik, ahol igazi különlegességek is várják a látogatókat. Ilyen például a fotónkon is látható hétmérföldes csizmabicikli, amely az autó nélküli közlekedés egy inkább szórakoztató, mint széles körben terjeszthető alternatívája.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.