EUR: 309,50 Ft
CHF: 289,18 Ft
2017. március 25., szombat
Irén, Írisz

Egyéb XII.kerület

Autószerelőből lett mindenki Simándyja

01.Simándy József_1963_Kotnyek_OSZMI

Simándy József 1963-ban (Fotó: OSZMI)

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Háromszázezer magas Cé – Simándy 100 címmel nyitott kiállítást a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Simándy József (1916–1997) szeptember 18-án lenne százéves. Neve összeforrt Erkel Ferenc Bánk bán című operájának címszerepével.

– Az emlékkiállítás igyekszik érzékeltetni azt a tudásvágyat, áldozatvállalást és küzdelmet, amelynek segítségével Simándy a rendkívül nehéz családi és anyagi körülmények dacára autószerelő szakmunkásból az ország vezető operaénekese, mindenki Simándyja lett – tudtuk meg Varga-Kovács Annamáriától.

Az OSZMI munkatársa hozzátette, a kiállítás bemutatja mindazokat a tenor szerepeket, amelyeket hosszú pályája során Simándy felejthetetlen színpadi előadásmódjával megformált. A közönség megismerheti azokat az elsőrangú alkotótársakat, rendezőket, karmestereket, tervezőket és a kiváló partnerek sokaságát, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az 1945 utáni időszak valódi aranykora lehessen a Magyar Állami Operaháznak és magának az opera műfajának is. A kiállításba beépített interaktív elemek a fiatalabb korosztályok számára is érdekes kiegészítő információkat tartalmaznak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.