EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Belföld

Az anyák is nemmel szavaznak

Nemmel szavazásra buzdítja a nőket a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), konferenciával hívták fel a figyelmet: az október 2-i népszavazás elsősorban a nők jövőjét érinti, eddig őket fenyegették leginkább veszélyek az illegális migráció miatt elszaporodott szexuális támadások formájában.

– A nők nem állhatnak oda, hogy fizikai erővel védjék az ország határait, viszont mi vagyunk anyaként a morális határok, ezért fontos feladatunk, hogy kiálljunk a nemmel szavazás mellett – hangsúlyozta a Migránshelyzet női szemmel címmel tartott budapesti konferencián a fideszes Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke.

– Ha mi, anyák nemmel szavazunk gyermekeink jövője érdekében, nem azért tesszük, mert nem sajnáljuk a szintén gyermekeik jövőjét féltő, menekülő anyákat. Dehogynem. De akik nem háború elől, hanem gazdasági alapon menekülnek, azok valójában a brüsszeli politika áldozatai, akiket a befogadó politika csalt el otthonukból – hangsúlyozta a nők együttérzését a két éve „családalapításra buzdítás” érdekében létrehozott FICSAK alapítója, Király Nóra.

– Az Európába érkező migránsok 60 százaléka nem anya vagy gyermek, hanem 16–34 év közötti életerős férfi, ami önmagában óriási demográfiai kilengést okoz. De a fő probléma az, hogy a férfiak olyan társadalmakból érkeznek, ahol más a nők értéke – jelentette ki Georg Spöttle német biztonságpolitikai szakértő. – Találkoztam Afganisztánban olyan férfival, aki egy új feleség megvásárlása, vagy egy drága kórházi kezelés közül az előbbit választotta, hagyta meghalni vakbélgyulladásos nejét. Egyenesen megmondta: vesz másikat, az olcsóbb. Ilyen kultúrkörből érkezők nem is értik, miért baj az, ha nekimennek az európai nőknek. Sőt: az embercsempészek azzal hitegetik az ide tartókat, hogy az európai férfi elnőiesedett, ezért kifejezetten szükségük van az európai nőknek az erős arab férfiakra – állítja a szakértő.

– Azt is meg kell érteni, hogy a nemmel szavazás nem azt jelenti, hogy bárki érzéketlenül nézné a menekülők szenvedését vagy elutasítaná befogadásukat. Sokkal inkább arról szól, hogy a magyar választók voksokkal próbálják rávenni az unió vezetését, hogy ne a menekülőket idecsalogató politikát alkalmazza, hanem igyekezzen a problémák kialakulásának helyén, a menekülőket kibocsátó országokban kezelni az elvándorlás okait – hangsúlyozta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Köln, 2016. január 9. A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)

Köln, 2016. január 9.
A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

  Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

 • Öt új áruházat nyit a Spar

  Öt új áruházat nyit a Spar

  Idén 23 milliárd forintot fordít magyarországi üzlethálózatának fejlesztésére a tavaly 25 éves évfordulóját ünneplő Spar Magyarország.

 • Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Közlekedést, ipari parkot és könyvtárat is fejlesztenek

  Modern, alacsony padlós autóbuszok járják hamarosan Tatabánya útjait – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében a kormány a tömegközlekedés fejlesztése mellett a könyvtár felújítását és az ipari park bővítését is támogatja – utóbbira több mint 2 milliárd forint jut.

 • Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Juhásznak mindenki a hátát mutatja

  Alaposan beégett Juhász Péter. Az alig mérhető támogatottsággal rendelkező Együtt elnöke az Indexnek arról beszélt, hogy pártja szívesen összefogna az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) is, ám sorra kosarazták ki őt a pártocskák.