EUR: 305,58 Ft
CHF: 274,12 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

Az anyák is nemmel szavaznak

Nemmel szavazásra buzdítja a nőket a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), konferenciával hívták fel a figyelmet: az október 2-i népszavazás elsősorban a nők jövőjét érinti, eddig őket fenyegették leginkább veszélyek az illegális migráció miatt elszaporodott szexuális támadások formájában.

– A nők nem állhatnak oda, hogy fizikai erővel védjék az ország határait, viszont mi vagyunk anyaként a morális határok, ezért fontos feladatunk, hogy kiálljunk a nemmel szavazás mellett – hangsúlyozta a Migránshelyzet női szemmel címmel tartott budapesti konferencián a fideszes Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke.

– Ha mi, anyák nemmel szavazunk gyermekeink jövője érdekében, nem azért tesszük, mert nem sajnáljuk a szintén gyermekeik jövőjét féltő, menekülő anyákat. Dehogynem. De akik nem háború elől, hanem gazdasági alapon menekülnek, azok valójában a brüsszeli politika áldozatai, akiket a befogadó politika csalt el otthonukból – hangsúlyozta a nők együttérzését a két éve „családalapításra buzdítás” érdekében létrehozott FICSAK alapítója, Király Nóra.

– Az Európába érkező migránsok 60 százaléka nem anya vagy gyermek, hanem 16–34 év közötti életerős férfi, ami önmagában óriási demográfiai kilengést okoz. De a fő probléma az, hogy a férfiak olyan társadalmakból érkeznek, ahol más a nők értéke – jelentette ki Georg Spöttle német biztonságpolitikai szakértő. – Találkoztam Afganisztánban olyan férfival, aki egy új feleség megvásárlása, vagy egy drága kórházi kezelés közül az előbbit választotta, hagyta meghalni vakbélgyulladásos nejét. Egyenesen megmondta: vesz másikat, az olcsóbb. Ilyen kultúrkörből érkezők nem is értik, miért baj az, ha nekimennek az európai nőknek. Sőt: az embercsempészek azzal hitegetik az ide tartókat, hogy az európai férfi elnőiesedett, ezért kifejezetten szükségük van az európai nőknek az erős arab férfiakra – állítja a szakértő.

– Azt is meg kell érteni, hogy a nemmel szavazás nem azt jelenti, hogy bárki érzéketlenül nézné a menekülők szenvedését vagy elutasítaná befogadásukat. Sokkal inkább arról szól, hogy a magyar választók voksokkal próbálják rávenni az unió vezetését, hogy ne a menekülőket idecsalogató politikát alkalmazza, hanem igyekezzen a problémák kialakulásának helyén, a menekülőket kibocsátó országokban kezelni az elvándorlás okait – hangsúlyozta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Köln, 2016. január 9. A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)

Köln, 2016. január 9.
A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

  Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

  Átlagosan ötven százalékkal nő a rendvédelmi dolgozók illetménye 2019-ig a 2015 júliusától elindult életpályamodellnek köszönhetően; emellett 2010 és 2017 között csaknem hétezer fővel nőtt a rendőrség hivatásos állománya, miközben a betöltetlen álláshelyek száma mintegy kétezerrel csökkent – írta a Magyar Idők szerdán.

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.