EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Belföld

Az életével fizetett a metróban a lopott telefonért

Telefonlopásnak indult, halállal ért véget egy hétfő éjjeli történet a Széll Kálmán téri metrómegállóban.

A Széll Kálmán tér metróbejárata (Fotó: MTI)

A Széll Kálmán tér metróbejárata (Fotó: MTI)

Agyonütött az áram egy férfit hétfő éjjel a kettes metró megállójában a Széll Kálmán téren – értesült a Lokál. Bár az esetről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ugyan beszámolt a közösségi oldalán, mindösszesen egy “balesetre” hivatkozva tájékoztatott arról, hogy a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz jár az M2 helyett. Lapunk információi szerint ennél azért jóval többről van szó.


Úgy tudjuk, hogy a tragédia egy sima telefonlopással indult még a felszínen, egészen pontosan a Széll Kálmán téren. A tolvaj azonban lebukott, a mobil gazdája pedig megpróbált elégtételt venni. Kettőjük között verekedés bontakozott ki, emiatt a szemtanúk 23 óra után néhány perccel bejelentést is tettek a II. kerületi rendőrkapitányságon. A járőrök siettek, de mire kiérkeztek, addigra elfajultak a történések. A tettes ugyanis időközben a metróaluljáróba menekült az őt üldöző sértett elől, sőt, menekülés közben be is ugrott a sínek közé. Ekkor érhette a halálos áramütés. A Lokál forrásai kizárták, hogy a metró gázolta volna el a férfit. A BKK Facebook oldalán ugyanakkor ilyen hozzászólások is napvilágot láttak.

Az ügy kapcsán megkerestük a BKK-t, akik a rendőrséghez irányították tovább lapunkat felvilágosításért. Ezt megtettük, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig megerősítette a metrómegállóban bekövetkező haláleset hírét. Mint írták, a helyszínre megérkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a sínek között fekvő férfi nem mutatott életjeleket. – Újraélesztését a rendőrök azonnal megkezdték, melyet később a riasztott mentőszolgálat munkatársai folytattak – közölték. Azt is jelezték, hogy az alagútban elhunyt férfi halálának okát igazságügyi szakértő bevonásával próbálják megállapítani. Erre azért lehet szükség, mert információink szerint a helyszínen nem minden kétséget kizáróan lehetett megállapítani, hogy pontosan mi vezetett a halál beálltához.


Már-már morbid részlete a történetnek, hogy a telefontolvaj halála ellenére a rendőrség rablás bűntette miatt büntetőeljárást indított.

Kapcsolódó Cikkek