EUR: 305,13 Ft
CHF: 276,66 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld

Az életével fizetett a metróban a lopott telefonért

Telefonlopásnak indult, halállal ért véget egy hétfő éjjeli történet a Széll Kálmán téri metrómegállóban.

A Széll Kálmán tér metróbejárata (Fotó: MTI)

A Széll Kálmán tér metróbejárata (Fotó: MTI)

Agyonütött az áram egy férfit hétfő éjjel a kettes metró megállójában a Széll Kálmán téren – értesült a Lokál. Bár az esetről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ugyan beszámolt a közösségi oldalán, mindösszesen egy “balesetre” hivatkozva tájékoztatott arról, hogy a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között pótlóbusz jár az M2 helyett. Lapunk információi szerint ennél azért jóval többről van szó.

Úgy tudjuk, hogy a tragédia egy sima telefonlopással indult még a felszínen, egészen pontosan a Széll Kálmán téren. A tolvaj azonban lebukott, a mobil gazdája pedig megpróbált elégtételt venni. Kettőjük között verekedés bontakozott ki, emiatt a szemtanúk 23 óra után néhány perccel bejelentést is tettek a II. kerületi rendőrkapitányságon. A járőrök siettek, de mire kiérkeztek, addigra elfajultak a történések. A tettes ugyanis időközben a metróaluljáróba menekült az őt üldöző sértett elől, sőt, menekülés közben be is ugrott a sínek közé. Ekkor érhette a halálos áramütés. A Lokál forrásai kizárták, hogy a metró gázolta volna el a férfit. A BKK Facebook oldalán ugyanakkor ilyen hozzászólások is napvilágot láttak.

Az ügy kapcsán megkerestük a BKK-t, akik a rendőrséghez irányították tovább lapunkat felvilágosításért. Ezt megtettük, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig megerősítette a metrómegállóban bekövetkező haláleset hírét. Mint írták, a helyszínre megérkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a sínek között fekvő férfi nem mutatott életjeleket. – Újraélesztését a rendőrök azonnal megkezdték, melyet később a riasztott mentőszolgálat munkatársai folytattak – közölték. Azt is jelezték, hogy az alagútban elhunyt férfi halálának okát igazságügyi szakértő bevonásával próbálják megállapítani. Erre azért lehet szükség, mert információink szerint a helyszínen nem minden kétséget kizáróan lehetett megállapítani, hogy pontosan mi vezetett a halál beálltához.

Már-már morbid részlete a történetnek, hogy a telefontolvaj halála ellenére a rendőrség rablás bűntette miatt büntetőeljárást indított.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.