EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Program

Azt hitte, csak a Balatonon készül kimagasló olaszrizling?

Az október idén negyedszerre is hazánk legnépszerűbb fehérszőlőjéről és boráról szól: a Winelovers ismét megtartja Olaszrizling Október nevű rendezvénysorozatát. Ebből az alkalomból keresték a legjobb magyar rizlingeket: a csaknem 120 tételből álló sorban szinte minden borvidék bizonyított.

Idén negyedszerre szervezi meg Olaszrizling Október című programsorozatát a Winelovers. A prémium boros rendezvényeket szervező cég célja ezzel hazánk egyik legelterjedtebb szőlőfajtájának, az olaszrizlingnek népszerűsítése, a fajta és a benne rejlő lehetőségek ismertetése.


winelovers_borteszt_2

A korábbi évek sikeres rendezvényei alapján a Winelovers úgy érzi, jó nyomon halad e felé, ezért idén megnyitotta kapuit a rajnai rizling borok előtt is. Ennek megfelelően két kategóriában hirdette meg ilyenkor szokásos borversenyét. A Winelovers Rizlingteszten olaszrizling kategóriában összesen 92 bor indult 55 különböző pincészettől. A rajnai rizlingek meccsén 16 pincészet 21 bora mérkőzött meg.

Íme, az eredmények:


Top 10 olaszrizling 2016:

 1. Movino Rizling vlašský 2015 (Közép-Szlovákia)
 2. Hagymási Pince Olaszrizling 2013 (Egri borvidék)
 3. Söptei Pince BalatonBor Olaszrizling 2015 (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
 4. Molnár és Fiai Pincészet Mátrai Abasári Olaszrizling Válogatás 2015 (Mátrai borvidék)
 5. Molnár Borház Móri Olaszrizling 2015 (Móri borvidék)
 6. Csernyik Pince Mátrai Olaszrizling 2015 (Mátrai borvidék)
 7. Gál Szőlőbirtok Balaton-felvidéki Olaszrizling 2015 (Balaton-felvidéki borvidék)
 8. Fodorvin Öreghegy Olaszrizling 2015 (Balaton-felvidéki borvidék)
 9. Pántlika Pincészet Dörgicsei Olaszrizling 2015 (Balaton-felvidéki borvidék)
 10. Fodorvin Mindszentkállai Olaszrizling 2015 (Balaton-felvidéki borvidék)

winelovers_borteszt_1

Top 10 rajnai rizling 2016:

 1. Laposa Borbirtok Rizling2 2015 (Badacsonyi borvidék)
 2. Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Prior 2015 (Pannonhalmi borvidék)
 3. Molnár Borház Móri Rajnai Rizling 2015 (Móri borvidék)
 4. Skrabski Pince Balatonudvari Rajnai Rizling 2015 (Balaton-felvidéki borvidék)
 5. Bencze Családi Birtok Riesling 2015 (Badacsonyi borvidék)
 6. Csóbor Pince Nadapi Rajnai rizling 2015 (Etyek-Budai borvidék)
 7. Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Rajnai Rizling 2015 (Pannonhalmi borvidék)
 8. Movino Rizling rýnsky 2015 (Közép-Szlovákia)
 9. Villa Tolnay Rajnai Rizling 2015 (Badacsonyi borvidék)
 10. A’Capella Szőlőbirtok Badacsonyi Rajnai Rizling 2015 (Badacsonyi borvidék)

A tapasztalt kóstolókból álló szakmai zsűri pontszámai alapján a szervezők örömmel látták, hogy a legjobbak között az ország számos borvidéke helyet kapott. A legjobb olaszrizlingnek járó nyereményt és oklevelet ezúttal az egyetlen határon túli versenyző, a közép-szlovákiai Movino pincészet veheti majd át október 8-án az Olaszrizling Október Nagykóstolón.

Kóstoljuk meg együtt a legjobb rizlingeket!

Az olaszrizlingekre fókuszáló kora őszi időszak központi eseménye idén is az Olaszrizling Október Nagykóstoló lesz, ezúttal október 8-án szombaton. A Corinthia Hotel Budapest termeiben 80 borászat és további mintegy tíz kiállító várja majd a borkedvelőket – többek között a Winelovers Rizlingteszten kimagaslóan szereplő boraival. A rendezvényre jegyek elővételben, kedvezményes áron szeptember 23-ig válthatók.

Időpont: 2016. október 8., szombat, 14.00-22.00

Helyszín: Corinthia Hotel, Budapest, Erzsébet krt. 43, 1073

Weboldal: http://www.olaszrizlingoktober.hu

Kiállítók listája: http://olaszrizlingoktober.hu/kiallitok

Információk és jegyvásárlás: http://olaszrizlingoktober.hu/jegyek-jegyvasarlas

Kapcsolat: info@olaszrizlingoktober.hu  +36 70 419-7868

A Winelovers Rizlingteszt szakmai kóstolózsűri névsora:

Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója; Robert Smyth nemzetközi borakadémikus, szakíró; Hegyi Gábor az Osztrák Borakadémia végzős hallgatója, borkereskedő; Sue Tolson borszakíró; Jásdi Attila borász; Czinege Tamás gasztronómiai szakember; Németh Richard borszakíró, borkereskedő, Kodela Tímea a Wineglass Communications és a Borrajongo.hu munkatársa, Jenei Balázs a Mandiner.Bor munkatársa, továbbá Varga Andrea és Gonda György a Borászportál munkatársai.

A résztvevő pincészetek listája:

A’Capella Szőlőbirtok, Bajnóczy Pince, Béla borászat, Bencze Szőlőbirtok, Bezerics Borház, Boksay Pincészet, Borbély Családi Birtok, Bussay Szőlőbirtok, Büttner Pince, Canter Borház, Csernyik Pince, Csetvei Pince, Csóbor Pince, Dobosi Pincészet, Dubicz Borászat, Egly Szőlőbirtok, Fáncsi Hegyi Pince, Fata Pince, Figula Pincészet, Fodorvin, Gál Szőlőbirtok, GOBRI, Hagymási Pince, Halasi Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Káli Kövek, Kancellár Birtok, Kreinbacher Birtok, Koczor Pincészet, Lantos és Monoki, Laposa Borbirtok, Linbrunn Pincészet, Maczkó Borház, Málik Pince, Molnár és Fiai Pincészet, Molnár Borház, Movino, Nagy & Nagy Szőlőbirtok, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pálffy Pince, Pántlika Pincészet, Petrányi Pince, Podmaniczky Pince, Reitner Pince, Ruppert Borház, Sabar, Schieszl Szőlőbirtok, Skrabski Pince, Söptei Pince, Spiegelberg Stefan, Szabó Pince, Szászi Endre, Szeremley Szőlőbirtok, Sziegl Pince, Tornai Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Tolnay, Zelna, Szent Donát Birtok, Jásdi Pince.

A borverseny metódusáról itt olvashat bővebben: http://winelovers.hu/borteszt

winelovers_logo1

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Élete koncertjére készül Koós János

  Élete koncertjére készül Koós János

  Koós János, az elmúlt évtizedek zenei ikonja nyolcvan éves. Születésnapja alkalmából egy különleges koncerttel készül, ahol a közönség bepillantást nyerhet élete legfontosabb pillanataiba, felidézve a régi idők szépségét.

 • Jön a Budapest Art Week

  Jön a Budapest Art Week

  Idén 72 fővárosi és szentendrei galériában, múzeumban, műteremben és egyéb helyszínen 96 kiállításon és 80 kiegészítő programon vehet részt április 17.

 • Idén is lesz Alvás Világnapja számtalan orvos és szakértő részvételével

  Idén is lesz Alvás Világnapja számtalan orvos és szakértő részvételével

  Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az életminőség szempontjából. Ezen a napon a világ számos országában orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség; megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk – írja a napialvas.