2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Sport

Babos csúcsra járatta magát New Yorkban

Babos Tímea pályafutása eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a US Openen. A 23 éves teniszező a harmadik fordulóig jutott New Yorkban, egy kis szerencsével tovább is léphetett volna a román Simona Halep ellenében.

– A ranglista ötödik helyezettjével a világ legnagyobb teniszstadionjában vívhattam kemény csatát, így a meccs után cseppnyi hiányérzet sem maradt bennem, mindent kiadtam magamból. Főleg azok után, hogy az első játszmát gyengén kezdtem. Az ilyen mérkőzések további erőfeszítésekre ösztönöznek, ezekből lehet tanulni, tapasztalatokat szerezni. Eddig nem igazán ment jól a Grand Slam-tornákon, de remélem, ez még csak a kezdet további GS-karrieremben – mondta a Lokálnak Babos, aki néhány napig itthon, azaz szűkebb pátriájában, Sopronban piheni ki a US Open fáradalmait. Az amerikai tornán egyébként három fronton is megpróbált helytállni, az egyéni mellett párosban és vegyes párosban is elindult. Ez persze nem rendkívüli egy éljátékos esetében, bár ezúttal fizikailag és mentálisan is sokat kivett belőle a Halep elleni mérkőzés. Persze a legnagyobbaknak is szükségük van pihenőre, regenerálódásra, nem véletlenül mondta le a jövő hétre tervezett québeci tornát.


Babos egyelőre pihen és felkészül az ázsiai tornákra, ahol bebiztosíthatja részvételét a szingapúri WTA-világbajnokságon és a kínai Mesterek Tornáján.

Flushing Meadows, 2016. augusztus 30. Babos Tímea az osztrák Barbara Haas ellen játszott mérkőzésen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. augusztus 30-án. (MTI/EPA/Andrew Gombert)

Flushing Meadows, 2016. augusztus 30.
Babos Tímea az osztrák Barbara Haas ellen játszott mérkőzésen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. augusztus 30-án. (MTI/EPA/Andrew Gombert)

Fucsovics túlszárnyalja mesterét?


Fucsovics Mártonnak is jól sikerült a US Open. Korábban tizennégy Grand Slam-tornán próbált a főtáblára kerülni, s most végre sikerült. Immár merészebb célokat is maga elé tűzhet, akár túl is szárnyalhatja mesterét, Sávolt Attilát, aki a 68. helyre kapaszkodott fel a ranglistán.

Kapcsolódó Cikkek