EUR: 308,25 Ft
CHF: 267,71 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Sport

Babos nagy csatában kikapott Haleptől

Babos Tímea nagy csatában, 2 óra 7 perces mérkőzésen három játszmában kikapott az ötödik helyen kiemelt román Simona Haleptől az amerikai nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában.

Az Arthur Ashe Stadionban a világranglista ötödik helyén álló Halep ellenállhatatlanul kezdett, Babos még labdamenetet is csak elvétve nyert, így pillanatok alatt 4:0-át mutatott az eredményjelző. A magyar teniszezőnek a játszma közepén volt egy rövid fellángolása, de ez is csak egyetlen játék megnyeréséhez volt elég, és mindössze 23 perc alatt véget is ért az első szett.

A második szettet Halep több rontással kezdte, Babos ezt kihasználva 1:1-nél elvette riválisa adogatását, azonban egy maratoni hosszúságú játékban előnyét nem tudta megtartani. A világranglistán 34. magyar játékos nem tört össze, hosszú labdamenetekre kényszerítette Halepet, újra brékelt, és 4:2-re elhúzott. Halep mintha összezuhant volt, Babos pedig ezt kihasználva, erőtől duzzadó játékkal, ásszal lezárva a szettet egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben – amely az első volt Halepnek a mostani US Openen – az első játékban Halep 40-15-re elhúzott, Babos innen tudott fordítani és rögtön brékkel kezdeni. A következő játékban két bréklabdát is hárított a magyar, és innen került előnybe (2:0). Ezt követően mindketten aránylag simán hozták saját adogatásukat, majd Halep egy rendkívül hosszú, 24(!) ütéses játék utolsó pontjával 3:3-ra egyenlített. Halep a folytatásban nyögvenyelősen került előnybe, majd jött Babos, aki előbb maga számára tette nehézzé a játékot, végül három bréklabdát is hárítva – közte négy zseniális fonákkal – egyenlített (4:4). Babos a következő játékban két bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel, így a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia. Pillanatok alatt 40-15-re elhúzott, ám Halep visszajött és meccslabdához jutott, Babos pedig kettős hibával “zárta le” az összecsapást.

Babos még a szombati versenynapon a kazah Jaroslava Svedova oldalán párosban is érdekelt.

Eredmény:

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):

Simona Halep (román, 5.)-Babos Tímea (31.) 6:1, 2:6, 6:4

később:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.)-Jelena Osztapenko, Andrea Petkovic (lett, német) 21.30 körül

Kapcsolódó Cikkek

  • McGregor luxuskeresztelőt tartott kisfiának – Fotók!

    McGregor luxuskeresztelőt tartott kisfiának – Fotók!

    Az UFC szupersztárja, Conor McGregor a Dublin melletti Luttrellstown Castle-ben ünnepelte öt hónapos kisfia, Conor keresztelőjét. Floyd Mayweather korábbi ellenfele nem aprózta el a luxust, volt tűzijáték, élő zene, de egy igazi vidámparkot és egy mini állatkertet is hozattak a birtokra, amelyet McGregor nemes egyszerűséggel Mac Landnek keresztelt el.