EUR: 310,80 Ft
CHF: 259,52 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Sport

Babos: párosban siker, egyesben bukás

Élete talán legfontosabb meccsét veszítette el Babos Tímea a US Openen. A 23 éves magyar teniszezőnő a világranglista ötödik helyezettje, Simona Halep ellen esett ki a torna harmadik fordulójában.

A 31. helyen kiemelt Babos Tímea karrierje legnagyobb sikerét érte el, miután csütörtökön legyőzte a holland Hogenkampot az amerikai nyílt teniszbajnokságon, és ezzel bekerült a harmadik fordulóba. Itt azonban már a román Simona Halep várt rá, aki a világranglista ötödik helyén áll, így favoritnak számított. Az első szettet Babos rosszul kezdte, pontatlanul adogatott, így román ellenfele pár perc alatt elhúzott 3:0-ra. Ezt követően a magyar sportoló összekapta magát és kiegyenlítettebb lett az összecsapás, de a szett vége így is 6:1 lett Halep javára.


A második szett szoros gémmel kezdődött. Babos négy pontot nyert fogadóként, amivel kizökkentette ellenfelét a ritmusból, de Halep a fontos helyzetekben jó megoldásokat választott. Az ötödik gém sokáig elhúzódott, a magyar szép játékkal megszerezte a vezetést, amit a szett végéig meg is tartott, így 6:2-vel kiegyenlítődött az állás, jöhetett a döntő játszma.

A harmadik, mindent eldöntő szettet Halep kezdte, de Babos nem hibázott, meg is szerezte a vezetést. Az ellenfél érezte a nyomást, többet hibázott, így hamar 3:1 lett az eredmény Babos javára. Azonban a román feljavult a következő labdamenetekre és egyenlíteni tudott 4:4-re. 128 perc után Halep meccslabdához jutott, Babos kettős hibát vétett, így búcsúznia kellett az egyéni versenytől.


epa05522512 Simona Halep of Romania (L) and Timea Babos of Hungary at the net after their match on the sixth day of the US Open Tennis Championships at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 03 September 2016. The US Open runs through September 11. EPA/PETER FOLEY

EPA/PETER FOLEY

– Amilyen nehezen indult a meccs, és nem tudtam, mit kezdjek ellene, annyira feljavultam és jól kezdtem játszani. Egy nagyon magas színvonalú meccs volt. Ilyen ritkán mondok, de életem egyik legjobb mérkőzése volt, amit valaha játszottam – olvasható Babos honlapján.

Van ok örömre is, hiszen a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán Babos bejutott a legjobb 16 közé a tornán. Ellenfelük a lett Jelena Osztapenko és a német Andrea Petkovic kettős volt, akiket 1 óra 24 perc alatt sikerült kiejteni. Babosék vasárnap lapzártánk után a hazai közönség előtt szereplő Asia Muhammad és Taylor Townsend duóval csaptak össze a nyolc közé jutásért.

Kapcsolódó Cikkek