EUR: 308,34 Ft
CHF: 288,00 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Belföld

Bakondi: jelentősen romlott Nyugat-Európa biztonsági helyzete

Nyugat-Európa belbiztonsági helyzete jelentősen romlott az elmúlt hetekben, hónapokban; romlanak a közbiztonsági mutatók, egyre több a nőkkel szembeni erőszak, a terrorcselekmény vagy annak kísérletei – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György szerint a magyar kormány korábbi állításai beigazolódtak arról, hogy a tömeges, ellenőrizetlen illegális migráció és a közbiztonság között szoros az összefüggés. Elképesztőnek mondta, hogy Kölnben a nők számára veszélyes övezetek alakultak ki.

A főtanácsadó arról is beszélt: a menekültek egy része többszörös áldozatnak is tekinthető. “A migránsok nagy tömegei több tekintetben is akár áldozatnak is felfoghatóak” – fogalmazott. Szerinte ugyanis a menekültek nem csak saját kormányuk áldozatai, hanem az embercsempészeknek, továbbá a közéjük vegyülő terroristáknak is, valamint a hibás migrációs politikának, aminek köszönhetően most visszaküldenék őket Magyarországra.

Azt mondta, Magyarország csak azokat veszi vissza, akik bizonyíthatóan először nálunk léptek be az unió területére; így például a koszovóiak, az albánok vagy a Bosznia-Hercegovinából érkezettek. Hozzátette: őket Magyarország visszaveszi, és a toloncegyezmény alapján visszaviszi a hazájukba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pontok az emlékekben

  Pontok az emlékekben

  Joggal mondta Tegzes Lászlóné a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a kiállítás megnyitóján, hogy „Bibó István munkásságát mind a jobb-, mind a baloldali politikai gondolkodók elismerik”.

 • Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Tizennégy év után lett vége a Kulcsár-ügynek

  Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.

 • Fókuszban a Kárpát-medence gazdasága

  Fókuszban a Kárpát-medence gazdasága

  Óriási szakmai érdeklődés kísérte a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szervezésében március 16-17. között Hajdúszoboszlón megvalósult Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást.