EUR: 312,75 Ft
CHF: 262,08 Ft
2018. április 24., kedd
György

Belföld

Bakondi: jelentősen romlott Nyugat-Európa biztonsági helyzete

Nyugat-Európa belbiztonsági helyzete jelentősen romlott az elmúlt hetekben, hónapokban; romlanak a közbiztonsági mutatók, egyre több a nőkkel szembeni erőszak, a terrorcselekmény vagy annak kísérletei – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György szerint a magyar kormány korábbi állításai beigazolódtak arról, hogy a tömeges, ellenőrizetlen illegális migráció és a közbiztonság között szoros az összefüggés. Elképesztőnek mondta, hogy Kölnben a nők számára veszélyes övezetek alakultak ki.


A főtanácsadó arról is beszélt: a menekültek egy része többszörös áldozatnak is tekinthető. “A migránsok nagy tömegei több tekintetben is akár áldozatnak is felfoghatóak” – fogalmazott. Szerinte ugyanis a menekültek nem csak saját kormányuk áldozatai, hanem az embercsempészeknek, továbbá a közéjük vegyülő terroristáknak is, valamint a hibás migrációs politikának, aminek köszönhetően most visszaküldenék őket Magyarországra.

Azt mondta, Magyarország csak azokat veszi vissza, akik bizonyíthatóan először nálunk léptek be az unió területére; így például a koszovóiak, az albánok vagy a Bosznia-Hercegovinából érkezettek. Hozzátette: őket Magyarország visszaveszi, és a toloncegyezmény alapján visszaviszi a hazájukba.

Kapcsolódó Cikkek

  • NAV: A mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

    NAV: A mezőgazdasági őstermelőknek ki kell egészíteniük adóbevallás-tervezetüket

    A NAV első alkalommal adóbevallási tervezetet készített a mezőgazdasági őstermelőknek is, ha a bevallások és adatszolgáltatások szerint 2017-ben bevételt, jövedelmet szereztek. A mezőgazdasági őstermelőknek (családi gazdálkodók, családi gazdaság tagjai) azonban ki kell egészíteniük az adóbevallási tervezetet az önálló tevékenységből, illetve az őstermelői tevékenységből keletkezett jövedelemmel és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek kedden eljutatott közleményében.

  • Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA

    Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA

    Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLAGA gázfőzőlapokat, mert a készülék jobb felső égőjének szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket, a többi égő biztonságosan használható.