EUR: 311,43 Ft
CHF: 260,99 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Külföld

Baleset! Kisiklott az utasokkal teli vonat, négyen meghaltak

Négy ember meghalt és negyvenkilencen megsérültek, amikor kisiklott egy vonat az észak-spanyolországi O Porrino településnél péntek reggel – pontosította hivatalosan a korábbi adatokat Alfonso Rueda, a galíciai kormány elnök-helyettese a baleset helyszínén újságíróknak nyilatkozva.

Két ember meghalt és többen megsérültek a vonatbalesetben /Fotó: EPA

Spanyol vonatbaleset /Fotó: EPA

Mint mondta, a halálos áldozatok között van a vonat portugál állampolgárságú mozdonyvezetője. Az utasok közül hét ember sérülése súlyos, 42-en könnyebben sérültek meg. Mindannyiukat kórházba szállították.


A portugál Comboios Portugal vasúti társaság járatán, amely a galíciai Vigoból tartott a portugál Oportoba, a mozdonyvezetővel és a kalauzzal együtt összesen 65-en utaztak.

A spanyol vasúti infrastruktúra üzemeltetéséért felelős társaság (Adif) közlése szerint a baleset fél tízkor történt O Porrino vasútállomásánál, a megállótól mintegy 100 méterre, egyelőre ismeretlen okból.

A kisiklott személyvonat egyik szerelvénye teljesen felborult, másik kettő oldalra billent. “Egy nagyon erős csattanást hallottunk, odakint fekete füstöt, nagy port láttunk” – mondta a spanyol közszolgálati televíziónak a vasútállomás kávézójának tulajdonosa.

Mint mondta, a kávézó a baleset után néhány órára átmeneti elsősegélynyújtó hellyé alakult, oda vitték be a sérülteket, és ott látták el őket. Galíciában, ahol épp pénteken kezdődött a szeptember 25-i, helyi választásokat megelőző kampány, a vasúti szerencsétlenség miatt felfüggesztették a politikai eseményeket.

Spanyolország történetének legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége szintén Galíciában történt 2013-ban, amikor Santiago de Compostela pályaudvara közelében. A balesetben 80-an vesztették életüket.

Kapcsolódó Cikkek