EUR: 307,97 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb III.kerület

Beevezték a Rómait

A kerület – Duna-parti adottságainak köszönhetően – megannyi vízi sporttelepnek ad helyet. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szeptember első hétvégéjén családi sportnapra, evezni hívta az itt élőket.

A Római-parti Családi Sportnap programjainak megvalósításában öt Duna-parti egyesület működött közre, a látogatók tematikusan négy helyszínen élhették át a vízre szállás élményét.

Római parti családi sportnap ( Fotó: Sáfár Tibor)

Piros-fehér-zöld csónakban evezett együtt a családok csapata ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

– A részvevőket a Duna római-parti szakaszán végigvezetve ismertettük meg az evezős vízi sportokkal. Mind az öt sportegyesület nagyon szívesen fogadta az érdeklődőket és mutatta be a sporttelepük adta lehetőségeket. Saját programokkal is készültek, hol frissítőkkel, hol finom falatokkal, kisebb ajándékokkal várták az evezősjelölteket. A látogatók jól érezték magukat, öröm volt látni a családokat közösen hajóba szállni – mondta a Lokálnak Pinviczky Petra. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. sportszervezője hozzátette, sokan  érdeklődtek a további sportolási lehetőségek iránt, ami által a Dunán való evezés igazi közösségi élménnyé válhat, annál is inkább, mert mind az öt egyesület szervez gyerekek és felnőttek számára oktatást is.

Római parti családi sportnap ( Fotó: Sáfár Tibor)

Motoros csónakkal is dunázhattunk a Rómain ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.