EUR: 312,18 Ft
CHF: 266,87 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb III.kerület

Beevezték a Rómait

A kerület – Duna-parti adottságainak köszönhetően – megannyi vízi sporttelepnek ad helyet. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szeptember első hétvégéjén családi sportnapra, evezni hívta az itt élőket.

A Római-parti Családi Sportnap programjainak megvalósításában öt Duna-parti egyesület működött közre, a látogatók tematikusan négy helyszínen élhették át a vízre szállás élményét.


Római parti családi sportnap ( Fotó: Sáfár Tibor)

Piros-fehér-zöld csónakban evezett együtt a családok csapata ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

– A részvevőket a Duna római-parti szakaszán végigvezetve ismertettük meg az evezős vízi sportokkal. Mind az öt sportegyesület nagyon szívesen fogadta az érdeklődőket és mutatta be a sporttelepük adta lehetőségeket. Saját programokkal is készültek, hol frissítőkkel, hol finom falatokkal, kisebb ajándékokkal várták az evezősjelölteket. A látogatók jól érezték magukat, öröm volt látni a családokat közösen hajóba szállni – mondta a Lokálnak Pinviczky Petra. Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. sportszervezője hozzátette, sokan  érdeklődtek a további sportolási lehetőségek iránt, ami által a Dunán való evezés igazi közösségi élménnyé válhat, annál is inkább, mert mind az öt egyesület szervez gyerekek és felnőttek számára oktatást is.

Római parti családi sportnap ( Fotó: Sáfár Tibor)

Motoros csónakkal is dunázhattunk a Rómain ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.