EUR: 312,77 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Belföld XVIII.kerület XIX.kerület

Belefulladnak a szemétbe Kispest és Pestszentlőrinc határán

Emberi és állati ürülék és patkányok is vannak a XVIII. és a XIX. kerület határán, a Bozsik stadionnál lévő szeméthegyen, amely az elmúlt néhány hétben „nőtt ki”. A hatóságok egymásra mutogatnak, a környékbeli vállalkozók viszont lassan mindenki ellen jogi lépéseket fontolgatnak.

A hulladekvadasz.hu nevű portál már augusztus végén is megörökítette a Kispest és Pestszentlőrinc határán éktelenkedő szeméthegyet. A Lokál is meglátogatta a helyszínt, ami a Bozsik stadionnal szemközti üres placc, az azóta eltelt időben a szemétkupac – és ezzel a gond is – csak nagyobb lett.


Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Több mint két hónapja gyűlik a szemét – panaszolta lapunknak Sárosi Katalin, aki jó néhány éve üzemelteti kifőzdéjét a kispesti temetővel szemközt. – Egy ideig a közterület-fenntartó elvitte a hulladékgyűjtő sziget mellé lerakott hulladékot, aztán ez valahogy elmaradt. Azóta csak gyűlik. Förtelmes bűzt áraszt. Már kezdenek elmaradni a vendégeim, ezért azon gondolkodom, hogy kin követelhetném a forgalomkiesést. Próbáltam bejelentést tenni mindkét kerületben és az FKF-nél is, de nem történik semmi – háborog a tulajdonos.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Nekem is állandóan panaszkodnak a vásárlók – meséli Laczkó Erzsébet virágárus. – Felháborító, hogy ez hetekig itt állhat. Már patkányokat is láttunk a környéken. Reméljük, azért lassan történik valami!


Már a környék jogi státusa is ködös: a Puskás Ferenc utca a kerülethatár, vagyis a szeméthegy a XVIII. kerületben van, de akad olyan vállalkozó azon az oldalon, aki a XIX. kerületben fizet iparűzési adót. Mindeközben az egész szemétkupac egy szelektív hulladékgyűjtő sziget tövéből nőtt ki, amelynek környékét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek kellene takarítania. Tőlük annyit tudtunk meg: a cég kötelezettsége a hulladékgyűjtők egyméteres körzetére vonatkozik. A XVIII. kerületi önkormányzat válaszában az áll, hogy a hulladékgyűjtő nem az ő területükön áll, a XIX. kerületből pedig lapzártánkig semmilyen választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Mentősök segítettek átrendezni a lakást

    Mentősök segítettek átrendezni a lakást

    Mentősök rendezték át egy család nappaliját, mivel a férj a kanapé cipelése közben sérvet kapott. Egy vita után döntött úgy a házaspár férfi tagja, hogy eleget tesz felesége kérésének és átrakja a nehéz bútort a szoba másik felébe.

  • Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Vészesen gyorsan közeledik a nyár, így a fagyizó emberek is kezdenek szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett igazi különlegességeket is kipróbálhatunk.