EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld XVIII.kerület XIX.kerület

Belefulladnak a szemétbe Kispest és Pestszentlőrinc határán

Emberi és állati ürülék és patkányok is vannak a XVIII. és a XIX. kerület határán, a Bozsik stadionnál lévő szeméthegyen, amely az elmúlt néhány hétben „nőtt ki”. A hatóságok egymásra mutogatnak, a környékbeli vállalkozók viszont lassan mindenki ellen jogi lépéseket fontolgatnak.

A hulladekvadasz.hu nevű portál már augusztus végén is megörökítette a Kispest és Pestszentlőrinc határán éktelenkedő szeméthegyet. A Lokál is meglátogatta a helyszínt, ami a Bozsik stadionnal szemközti üres placc, az azóta eltelt időben a szemétkupac – és ezzel a gond is – csak nagyobb lett.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Több mint két hónapja gyűlik a szemét – panaszolta lapunknak Sárosi Katalin, aki jó néhány éve üzemelteti kifőzdéjét a kispesti temetővel szemközt. – Egy ideig a közterület-fenntartó elvitte a hulladékgyűjtő sziget mellé lerakott hulladékot, aztán ez valahogy elmaradt. Azóta csak gyűlik. Förtelmes bűzt áraszt. Már kezdenek elmaradni a vendégeim, ezért azon gondolkodom, hogy kin követelhetném a forgalomkiesést. Próbáltam bejelentést tenni mindkét kerületben és az FKF-nél is, de nem történik semmi – háborog a tulajdonos.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Nekem is állandóan panaszkodnak a vásárlók – meséli Laczkó Erzsébet virágárus. – Felháborító, hogy ez hetekig itt állhat. Már patkányokat is láttunk a környéken. Reméljük, azért lassan történik valami!

Már a környék jogi státusa is ködös: a Puskás Ferenc utca a kerülethatár, vagyis a szeméthegy a XVIII. kerületben van, de akad olyan vállalkozó azon az oldalon, aki a XIX. kerületben fizet iparűzési adót. Mindeközben az egész szemétkupac egy szelektív hulladékgyűjtő sziget tövéből nőtt ki, amelynek környékét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek kellene takarítania. Tőlük annyit tudtunk meg: a cég kötelezettsége a hulladékgyűjtők egyméteres körzetére vonatkozik. A XVIII. kerületi önkormányzat válaszában az áll, hogy a hulladékgyűjtő nem az ő területükön áll, a XIX. kerületből pedig lapzártánkig semmilyen választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.