EUR: 308,50 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld XIX.kerület XVIII.kerület

Belefulladnak a szemétbe Kispest és Pestszentlőrinc határán

Emberi és állati ürülék és patkányok is vannak a XVIII. és a XIX. kerület határán, a Bozsik stadionnál lévő szeméthegyen, amely az elmúlt néhány hétben „nőtt ki”. A hatóságok egymásra mutogatnak, a környékbeli vállalkozók viszont lassan mindenki ellen jogi lépéseket fontolgatnak.

A hulladekvadasz.hu nevű portál már augusztus végén is megörökítette a Kispest és Pestszentlőrinc határán éktelenkedő szeméthegyet. A Lokál is meglátogatta a helyszínt, ami a Bozsik stadionnal szemközti üres placc, az azóta eltelt időben a szemétkupac – és ezzel a gond is – csak nagyobb lett.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Több mint két hónapja gyűlik a szemét – panaszolta lapunknak Sárosi Katalin, aki jó néhány éve üzemelteti kifőzdéjét a kispesti temetővel szemközt. – Egy ideig a közterület-fenntartó elvitte a hulladékgyűjtő sziget mellé lerakott hulladékot, aztán ez valahogy elmaradt. Azóta csak gyűlik. Förtelmes bűzt áraszt. Már kezdenek elmaradni a vendégeim, ezért azon gondolkodom, hogy kin követelhetném a forgalomkiesést. Próbáltam bejelentést tenni mindkét kerületben és az FKF-nél is, de nem történik semmi – háborog a tulajdonos.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

– Nekem is állandóan panaszkodnak a vásárlók – meséli Laczkó Erzsébet virágárus. – Felháborító, hogy ez hetekig itt állhat. Már patkányokat is láttunk a környéken. Reméljük, azért lassan történik valami!

Már a környék jogi státusa is ködös: a Puskás Ferenc utca a kerülethatár, vagyis a szeméthegy a XVIII. kerületben van, de akad olyan vállalkozó azon az oldalon, aki a XIX. kerületben fizet iparűzési adót. Mindeközben az egész szemétkupac egy szelektív hulladékgyűjtő sziget tövéből nőtt ki, amelynek környékét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek kellene takarítania. Tőlük annyit tudtunk meg: a cég kötelezettsége a hulladékgyűjtők egyméteres körzetére vonatkozik. A XVIII. kerületi önkormányzat válaszában az áll, hogy a hulladékgyűjtő nem az ő területükön áll, a XIX. kerületből pedig lapzártánkig semmilyen választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Ez az a hely, ahol csokit lehet reggelizni

    Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdésekkel és várakozással vannak tele Willy Wonka (a Charlie és a csokigyár című film főhőse) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a „csokoládépalota” kerítéséből.

  • Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Felmostuk a padlót a Jobbikkal

    Hiába próbálkozott, a bíróság ajtót mutatott a cukipártnak: igenis le lehet írni, hogy törésvonalak vannak a Jobbik vezetésében, és azt, hogy Vona Gábor alatt pedig inoghat az elnöki szék.