2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Bencsik András: Döntsön a józan ész!

Magyarország képes lehet megakadályozni, hogy egy idegen civilizáció szálljon meg bennünket – véli Bencsik András újságíró, aki az Edutus Főiskolán tartott fórumot az október 2-i népszavazásra készülve. Az újságíró szerint a népszavazás a népakarat legmagasabb rangú megnyilvánulása.

Az október 2-i eredményt Brüsszel nem írhatja felül – hangsúlyozta Bencsik András. – A népszavazás utóélete természetesen nem kiszámítható biztosan. Jó lenne, ha nem indítana el lavinát, és felülkerekedne az Európai Unióban a józan ész.


11_12_bencsikandras_schmidtcsaba_03

Én arra számítok, hogy érvényes lesz a vasárnapi szavazás – ebben az esetben Magyarország képes lesz megakadályozni, hogy egy idegen civilizáció elárasszon bennünket. Ha nem lesz érvényes, akkor a brüsszeli döntéshozók ránk erőltethetik az akaratukat.

Bencsik János országgyűlési képviselő szerint az október 2-i népszavazás tétje, hogy a megszokott kultúránknak megfelelő környezetben élhetjük-e tovább az életünket.


Schmidt Csaba szerint egy éve minden tatabányai a saját bőrén is megtapasztalhatta a bevándorlók özönét.

Jól emlékszem azokra a napokra, amikor a városon átvonultak a migránsok – idézte fel a tavalyi feszült pillanatokat Tatabánya polgármestere. – Azok az emberek, akik áttörték a kordonokat Budapesten, a Keleti pályaudvarnál, itt vonultak Felsőgallán és Alsógallán keresztül. Az ő szerencsétlenségüket ráadásul a terroristák is kihasználhatják, a bevándorláshullám kezdete óta Nyugat-Európa veszélyesebb hely lett.

A politikus szerint a bevándorlás jelentette biztonsági kockázat komoly veszélyforrás, ami mindenképpen döntő szempont lehet az október 2-i népszavazáson.

A bevándorlók tömege megnövekedett biztonsági kockázatot jelent – emelte ki Schmidt Csaba. – Nekünk kell döntenünk arról, kitesszük-e a családunkat ennek. Úgy vélem, az otthonukban kellene segítenünk a rászorulóknak, de a legfontosabb, hogy ebben a kérdésben a magyar népnek magának kell döntenie. Mindenkit arra biztatnék tehát, hogy járuljon az urnákhoz vasárnap, és döntsön a saját lelkiismerete szerint. Én személy szerint biztosan elmegyek szavazni, és nemmel fogok voksolni, mert ezzel tudok hozzájárulni ahhoz, hogy Tatabánya és az ország biztonságosabb legyen.

– Fontos különbséget tenni a menekültek és a bevándorlók között – mondta el a politikus. – A menekülőket segíteni kell, de a bevándorlók ekkora tömegét nem tudjuk befogadni, különösen hogy Brüsszelben akarják meghatározni, ki és milyen feltételekkel fogadjon be migránsokat.

Az október 2-i népszavazás során reggel hat órától este hét óráig adhatjuk le voksunkat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek