EUR: 307,90 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. február 24., péntek
Mátyás

Egyéb Tatabánya

Bencsik András: Döntsön a józan ész!

Magyarország képes lehet megakadályozni, hogy egy idegen civilizáció szálljon meg bennünket – véli Bencsik András újságíró, aki az Edutus Főiskolán tartott fórumot az október 2-i népszavazásra készülve. Az újságíró szerint a népszavazás a népakarat legmagasabb rangú megnyilvánulása.

Az október 2-i eredményt Brüsszel nem írhatja felül – hangsúlyozta Bencsik András. – A népszavazás utóélete természetesen nem kiszámítható biztosan. Jó lenne, ha nem indítana el lavinát, és felülkerekedne az Európai Unióban a józan ész.

11_12_bencsikandras_schmidtcsaba_03

Én arra számítok, hogy érvényes lesz a vasárnapi szavazás – ebben az esetben Magyarország képes lesz megakadályozni, hogy egy idegen civilizáció elárasszon bennünket. Ha nem lesz érvényes, akkor a brüsszeli döntéshozók ránk erőltethetik az akaratukat.

Bencsik János országgyűlési képviselő szerint az október 2-i népszavazás tétje, hogy a megszokott kultúránknak megfelelő környezetben élhetjük-e tovább az életünket.

Schmidt Csaba szerint egy éve minden tatabányai a saját bőrén is megtapasztalhatta a bevándorlók özönét.

Jól emlékszem azokra a napokra, amikor a városon átvonultak a migránsok – idézte fel a tavalyi feszült pillanatokat Tatabánya polgármestere. – Azok az emberek, akik áttörték a kordonokat Budapesten, a Keleti pályaudvarnál, itt vonultak Felsőgallán és Alsógallán keresztül. Az ő szerencsétlenségüket ráadásul a terroristák is kihasználhatják, a bevándorláshullám kezdete óta Nyugat-Európa veszélyesebb hely lett.

A politikus szerint a bevándorlás jelentette biztonsági kockázat komoly veszélyforrás, ami mindenképpen döntő szempont lehet az október 2-i népszavazáson.

A bevándorlók tömege megnövekedett biztonsági kockázatot jelent – emelte ki Schmidt Csaba. – Nekünk kell döntenünk arról, kitesszük-e a családunkat ennek. Úgy vélem, az otthonukban kellene segítenünk a rászorulóknak, de a legfontosabb, hogy ebben a kérdésben a magyar népnek magának kell döntenie. Mindenkit arra biztatnék tehát, hogy járuljon az urnákhoz vasárnap, és döntsön a saját lelkiismerete szerint. Én személy szerint biztosan elmegyek szavazni, és nemmel fogok voksolni, mert ezzel tudok hozzájárulni ahhoz, hogy Tatabánya és az ország biztonságosabb legyen.

– Fontos különbséget tenni a menekültek és a bevándorlók között – mondta el a politikus. – A menekülőket segíteni kell, de a bevándorlók ekkora tömegét nem tudjuk befogadni, különösen hogy Brüsszelben akarják meghatározni, ki és milyen feltételekkel fogadjon be migránsokat.

Az október 2-i népszavazás során reggel hat órától este hét óráig adhatjuk le voksunkat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az OGYÉI

  Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

 • Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának

  Néhány héten belül új kormánya lehet Macedóniának, az ellenzéki, balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM) ugyanis szkopjei sajtójelentések szerint sikerült megegyeznie az albán kisebbségi Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) párttal, így meglehet a szükséges többségük a parlamentben.

 • Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  Olimpia 2024: a kormány lezártnak tekinti az ügyet

  A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van.