EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Külföld

Beperelték a Yahoot

Súlyos gondatlanság vádjával beperelte pénteken a Yahoo amerikai internetes céget egy ügyfele, miután a társaság az előző nap bejelentette, hogy 2014 végén ellopták tőle legalább 500 millió ügyfelének a személyes adatait.

A Yahoo azt állítja, hogy egy bizonyos kormány megbízásából dolgozó hackerek törtek be az adatbázisába, és jutottak hozzá olyan személyes információkhoz, mint a születési dátum, az e-mail cím, a jelszavak és a telefonszámok, de bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a támadóknak.

Ronald Schwartz New York-i lakos perelte be a céget minden olyan egyesült államokbeli ügyfél nevében, akinek az adatait ellopták. A követelt kártérítés összegét nem jelölte meg. Keresetében azt állítja, hogy az adatlopás elkerülhető lett volna a Yahoo gondossága esetén, és hogy a cég csak háromszor annyi idő után fedezte fel a lopást, mint általában a meghackelt vállalatok.

A Reuters hírügynökség szerint a Yahoo mindeddig nem közölte egyértelműen, hogy mikor vette észre a lopást, és mennyi idő alatt derítette fel annak részleteit. Ezzel kapcsolatban a cégre záporoztak pénteken a szakértők kérdései. Jeremiah Grossman, a SentinelOne kiberbiztonsági cég stratégiai biztonsági igazgatója – aki korábban a Yahoo egyik információbiztonsági alkalmazottja volt – elmondta, hogy alig valamit lehet tudni az ügyről. Richard Blumenthal demokrata párti connecticuti szenátor szerint elképzelhető, hogy a Yahoo sokáig el akarta titkolni az adatlopást, mert nem akarta, hogy romoljon a cég értéke a Verizon távközlési társaság általi felvásárlási folyamat közben.

A Yahoo szóvivője a Reuters hírügynökség kérdésére közölte, hogy folyamatban lévő peres ügyről nem nyilatkoznak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Robbantás egy piacon, rengeteg halott

  Robbantás egy piacon, rengeteg halott

  Robbanószerrel megrakott autót repített a levegőbe szombaton – nagy valószínűséggel – az Iszlám Állam a szíriai Idlib egyik külvárosában.

 • Kegyelmet kapott az Iszlám Állam 80 tagja

  Kegyelmet kapott az Iszlám Állam 80 tagja

  Az Egyesült Államok támogatását élvező szíriai ellenzéki fegyveresek szombaton kegyelmet adtak és szabadon engedték az Iszlám Állam Rakkából származó 83 egyszerű tagját.

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.