2018. április 24., kedd
György

Külföld

Bérgyilkosok végezhettek két elrabolt és megkínzott pappal

Megöltek két papot a mexikói Veracruz szövetségi állam Poza Rica de Hidalgo nevű városában, a lelkészeket haláluk előtt ismeretlen fegyveresek elhurcolták és megkínozták – közölte kedden a helyi ügyészség.

A 28 és 50 éves papok holttestére helyi idő szerint hétfőn bukkantak rá egy helyi út mentén – jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség. Egy sekrestyés, akit a fegyveresek ugyancsak elraboltak és arra kényszerítettek, hogy kocsijukat vezesse, el tudott menekülni.


Az El País című spanyol napilap internetes kiadása úgy tudja, hogy a két papra a helyi plébánián támadtak rá az elkövetők. Mielőtt agyonlőtték volna a két férfit, megkínozták őket a támadók. Mindez bérgyilkosságra utal – írja a lap.

Veracruz Mexikó egyik legveszélyesebb szövetségi államának számít, ahol egyszerre több bűnbanda küzd egymással a terület uralmáért. A két lelkész halála összefüggésben állhat azzal is, hogy a mexikói hadsereg az előző nap különleges hadműveletet indított az erőszak megfékezésére.

A mexikói katolikus egyház szerint mióta Enrique Pena Nieto elnök 2012 decemberében hivatalba lépett 14 papot, egy papi szeminárium hallgatóját és egy sekrestyést gyilkoltak meg, további két elrabolt lelkész sorsáról pedig sincs hír.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leszámoltak a vegán műhússal

    Leszámoltak a vegán műhússal

    Franciaországban egy új rendelet szerint az élelmiszeripari cégek nem adhatnak olyan neveket a növényi alapanyagból készülő termékeiknek, melyeket húsból készült termékekhez használnak.

  • Tripla sorscsapást élt túl

    Tripla sorscsapást élt túl

    Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.