EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Szeged

Bérlakások migránsoknak – nem zörög a haraszt…

Köszönöm szépen” ennyit vetett oda a Lokál Extrának, majd sarkon fordult Botka László polgármester, amikor arról akartuk kérdezni, van-e alapjuk a városban terjedő híreknek, miszerint a későbbiekben migránsok is kaphatnak üres önkormányzati lakást.

Korábban a PestiSrácok.hu írta meg, hogy Zugló baloldali vezetése a (kötelező kvóta jegyében hazánkba költöztetni szándékozott?) migránsok betelepítésére körvonalazott elképzeléseket. Azt tervezték, hogy a bérlakáspályázatukon részt vehet majd minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy.8B_botka_sajttaj

A szegediek is hónapok óta aggódnak amiatt, hogy Botka László polgármester – aki nem cáfolta hitelt érdemlően, hogy migránsok betelepítésének lehetőségéről is tárgyalt Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével – a menekültek számára is rendelkezésre bocsát üres önkormányzati lakásokat. Legutóbb a szegedi szociálisbérlakás-programról tartott sajtótájékoztatóján próbáltuk a városvezetőnek szegezni a kérdést, aki csak annyit volt hajlandó mondani az újságíróknak, hogy értelmetlen az október 2-i népszavazás, mert az unióban nincs napirenden a kötelező kvóta, majd a további kérdések elől szájhuzogatásokat követően egy szolid „köszönöm szépen” kíséretében elmenekült. Ha valami, ez aligha nyugtatja meg a migráció veszélyei miatt aggódó szegedieket…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.