EUR: 311,95 Ft
CHF: 294,19 Ft
2017. április 23., vasárnap
Béla

Egyéb Szeged

Bérlakások migránsoknak – nem zörög a haraszt…

Köszönöm szépen” ennyit vetett oda a Lokál Extrának, majd sarkon fordult Botka László polgármester, amikor arról akartuk kérdezni, van-e alapjuk a városban terjedő híreknek, miszerint a későbbiekben migránsok is kaphatnak üres önkormányzati lakást.

Korábban a PestiSrácok.hu írta meg, hogy Zugló baloldali vezetése a (kötelező kvóta jegyében hazánkba költöztetni szándékozott?) migránsok betelepítésére körvonalazott elképzeléseket. Azt tervezték, hogy a bérlakáspályázatukon részt vehet majd minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy.8B_botka_sajttaj

A szegediek is hónapok óta aggódnak amiatt, hogy Botka László polgármester – aki nem cáfolta hitelt érdemlően, hogy migránsok betelepítésének lehetőségéről is tárgyalt Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével – a menekültek számára is rendelkezésre bocsát üres önkormányzati lakásokat. Legutóbb a szegedi szociálisbérlakás-programról tartott sajtótájékoztatóján próbáltuk a városvezetőnek szegezni a kérdést, aki csak annyit volt hajlandó mondani az újságíróknak, hogy értelmetlen az október 2-i népszavazás, mert az unióban nincs napirenden a kötelező kvóta, majd a további kérdések elől szájhuzogatásokat követően egy szolid „köszönöm szépen” kíséretében elmenekült. Ha valami, ez aligha nyugtatja meg a migráció veszélyei miatt aggódó szegedieket…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Elhunyt Magdalena Abakanowicz

  Nyolcvanhat évesen elhunyt Magdalena Abakanowicz világhírű lengyel szobrász – közölte pénteken a lengyel közszolgálati televízió.

 • Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent

  A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Topon a kerületi diákok

  Topon a kerületi diákok

  A kompetenciamérés alapján a 277 budapesti intézmény közül az első 15 között végzett a Vörösmarty és a Gloriett iskola.