EUR: 312,94 Ft
CHF: 288,93 Ft
2016. december 07., szerda
Ambrus

Egyéb Szeged

Bérlakások migránsoknak – nem zörög a haraszt…

Köszönöm szépen” ennyit vetett oda a Lokál Extrának, majd sarkon fordult Botka László polgármester, amikor arról akartuk kérdezni, van-e alapjuk a városban terjedő híreknek, miszerint a későbbiekben migránsok is kaphatnak üres önkormányzati lakást.

Korábban a PestiSrácok.hu írta meg, hogy Zugló baloldali vezetése a (kötelező kvóta jegyében hazánkba költöztetni szándékozott?) migránsok betelepítésére körvonalazott elképzeléseket. Azt tervezték, hogy a bérlakáspályázatukon részt vehet majd minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy.8B_botka_sajttaj

A szegediek is hónapok óta aggódnak amiatt, hogy Botka László polgármester – aki nem cáfolta hitelt érdemlően, hogy migránsok betelepítésének lehetőségéről is tárgyalt Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével – a menekültek számára is rendelkezésre bocsát üres önkormányzati lakásokat. Legutóbb a szegedi szociálisbérlakás-programról tartott sajtótájékoztatóján próbáltuk a városvezetőnek szegezni a kérdést, aki csak annyit volt hajlandó mondani az újságíróknak, hogy értelmetlen az október 2-i népszavazás, mert az unióban nincs napirenden a kötelező kvóta, majd a további kérdések elől szájhuzogatásokat követően egy szolid „köszönöm szépen” kíséretében elmenekült. Ha valami, ez aligha nyugtatja meg a migráció veszélyei miatt aggódó szegedieket…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Idén is rekordszintet érhet el a magyar export!

    Az Eximbank idén első alkalommal rendezte meg a Magyar Export Napját, amelynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a sikeres hazai exportőr vállalatoknak, az exportálni szándékozó magyar cégeknek, a külgazdasági intézményrendszer szereplőinek és a nemzetközi szakmai partnereknek, hogy erősítsék együttműködésüket.

  • Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Egyperces krimi – Peter Sanawad: Gyilkos Mikulás

    Nicolas Prue, mint alkalmi Mikulás, különböző karácsonyközeli rendezvények ünnepelt sztárja volt. Ilyenkor színes papírba csomagolt játékokat és édességet osztott a kicsiknek, és mindig dicsérő szavakat is társított az ajándékokhoz.