2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Szeged

Bérlakások migránsoknak – nem zörög a haraszt…

Köszönöm szépen” ennyit vetett oda a Lokál Extrának, majd sarkon fordult Botka László polgármester, amikor arról akartuk kérdezni, van-e alapjuk a városban terjedő híreknek, miszerint a későbbiekben migránsok is kaphatnak üres önkormányzati lakást.

Korábban a PestiSrácok.hu írta meg, hogy Zugló baloldali vezetése a (kötelező kvóta jegyében hazánkba költöztetni szándékozott?) migránsok betelepítésére körvonalazott elképzeléseket. Azt tervezték, hogy a bérlakáspályázatukon részt vehet majd minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy.8B_botka_sajttaj


A szegediek is hónapok óta aggódnak amiatt, hogy Botka László polgármester – aki nem cáfolta hitelt érdemlően, hogy migránsok betelepítésének lehetőségéről is tárgyalt Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével – a menekültek számára is rendelkezésre bocsát üres önkormányzati lakásokat. Legutóbb a szegedi szociálisbérlakás-programról tartott sajtótájékoztatóján próbáltuk a városvezetőnek szegezni a kérdést, aki csak annyit volt hajlandó mondani az újságíróknak, hogy értelmetlen az október 2-i népszavazás, mert az unióban nincs napirenden a kötelező kvóta, majd a további kérdések elől szájhuzogatásokat követően egy szolid „köszönöm szépen” kíséretében elmenekült. Ha valami, ez aligha nyugtatja meg a migráció veszélyei miatt aggódó szegedieket…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.