2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Beszólt Magyarországnak a luxemburgi külügyminiszter

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Weltnek azt mondta, hogy Magyarországot ki kellene zárni az Európai Unióból. Sőt, szerinte ha Magyarország ma jelentkezne az EU-ba, nem vennék fel. Indokként a magyar határkerítést hozta fel. Szijjártó Péter Moldovából üzent a politikusnak.

– Eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura. Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált. Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül. A magyar emberek október 2-án véleményt mondanak az illegális bevándorlásról, a brüsszeli kvótacsomagról és a Jean Asselborn típusú figurákról – reagált a magyar külügyminiszter. Osztrák, német és litván kollégája is kiállt Magyarország mellett, elítélve a luxemburgi politikust.


Prága, 2015. szeptember 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a V4-ek külügyminisztereinek migrációs válsággal foglalkozó rendkívüli találkozóján, amelyen a lett, valamint az EU soros elnöki tisztségét betöltő Luxemburg külügyminisztere is részt vesz Prágában 2015. szeptember 21-én. MTI Fotó: KKM / Kovács Márton

MTI Fotó: KKM / Kovács Márton

A Wanhua-Borsodchem vegyipari vállalat, Magyarország legnagyobb kínai befektetője és a Huawei Technologies Hungary, Magyarország második legnagyobb kínai befektetője együttműködési megállapodást kötött. A rendezvényen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Chen Xiaojun, Charge d’Affairs, Kínai Népköztársaság Nagykövetsége, Ding Jiansheng, a Wanhua csoport vezérigazgatója és Zheng Weifeng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. 2016.07.28 Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

  • Gyárfás blöffel védekezik

    Gyárfás blöffel védekezik

    Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.