EUR: 310,02 Ft
CHF: 289,76 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Belföld

Beszólt Magyarországnak a luxemburgi külügyminiszter

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Weltnek azt mondta, hogy Magyarországot ki kellene zárni az Európai Unióból. Sőt, szerinte ha Magyarország ma jelentkezne az EU-ba, nem vennék fel. Indokként a magyar határkerítést hozta fel. Szijjártó Péter Moldovából üzent a politikusnak.

– Eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura. Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált. Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül. A magyar emberek október 2-án véleményt mondanak az illegális bevándorlásról, a brüsszeli kvótacsomagról és a Jean Asselborn típusú figurákról – reagált a magyar külügyminiszter. Osztrák, német és litván kollégája is kiállt Magyarország mellett, elítélve a luxemburgi politikust.

Prága, 2015. szeptember 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a V4-ek külügyminisztereinek migrációs válsággal foglalkozó rendkívüli találkozóján, amelyen a lett, valamint az EU soros elnöki tisztségét betöltő Luxemburg külügyminisztere is részt vesz Prágában 2015. szeptember 21-én. MTI Fotó: KKM / Kovács Márton

MTI Fotó: KKM / Kovács Márton

A Wanhua-Borsodchem vegyipari vállalat, Magyarország legnagyobb kínai befektetője és a Huawei Technologies Hungary, Magyarország második legnagyobb kínai befektetője együttműködési megállapodást kötött. A rendezvényen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Chen Xiaojun, Charge d’Affairs, Kínai Népköztársaság Nagykövetsége, Ding Jiansheng, a Wanhua csoport vezérigazgatója és Zheng Weifeng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. 2016.07.28 Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mavir: jelentős az óraátállításból származó megtakarítás

  Mavir: jelentős az óraátállításból származó megtakarítás

  A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. összesítése szerint az óraátállítással naponta 2-3 százalékos áram megtakarítás érhető el az átállítást követő időszakban – mondta Berczelly Réka, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

 • Hivatásos lehetett Tasnádi bűntársa

  Hivatásos lehetett Tasnádi bűntársa

  Reggel robbantotta a hírt a 24.hu, hogy alig fél évvel szabadulása után újra őrizetbe került Tasnádi Péter, akit hajdanában a magyar keresztapaként tartottak számon.

 • Büntetés-végrehajtás: csaknem ötszázan tanulnak börtönőrnek

  Büntetés-végrehajtás: csaknem ötszázan tanulnak börtönőrnek

  Januárban indult képzésük két helyszínen, Nyíregyházán és Budapesten, 476 olyan civil kezdte meg tanulmányait, aki börtönőr szeretne lenni. A tapasztalatok nagyon kedvezőek – mondta a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.