EUR: 307,85 Ft
CHF: 288,41 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Külföld

Beszorultak a turisták a szikla hasadékába

Tizenegy órán át tartó mentőexpedícióval sikerült lehozni három férfit Ausztrália híres Uluru sziklájáról azután, hogy a tilosban járó turisták beszorultak az óriási vörös monolit egy hasadékába – közölte kedden az Északi Terület illetékes hatósága.

A 23 éves ausztrál túrázók helyi idő szerint hétfő délben ragadtak fenn a 348 méter magas sziklatömbön, ahonnan az Északi Terület mentőegységei szabadították ki őket.

Az incidens nyomán a helyi illetékesek ismételten felszólították a turistákat, hogy ne próbálják megmászni az Ulurut. Vannak kijelölt túraútvonalak azok számára, akik mindenképpen meg akarják hódítani a világhírű sziklatömböt. A turisták egy része azonban tiszteletben tartja az őslakos földtulajdonosok kérését – számukra ugyanis spirituális jelentősége van a vörös monolitnak -, és nem mászik fel a sziklára.

A mostani eset egyik szemtanúja a Fairfax Mediának nyilatkozva azt mondta, hogy a három férfi letért a kijelölt útvonalról, amelyre később már nem tudtak visszatérni.

Eddig mintegy 35-en haltak meg azok közül, akik megpróbálták megmászni az Ulurut: egy részükkel a hőség okozta kimerülés, szívroham, vagy zuhanás végzett.

Legutóbb 2015-ben szenvedtek balesetet a sziklát megmászni próbáló turisták.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mosolyogj rája!

    A nap képe: Mosolyogj rája!

    Nem mindennapi nyaralási fotón vigad az internet közössége. Ez nem is csoda, hiszen tegye fel a kezét az, aki ilyen, vagy egy ehhez hasonló csoportképet tudna prezentálni minden egyéb digitális csalás nélkül.

  • Gyerekeket mentett a hős gimis a beszakadt jegéről

    Gyerekeket mentett a hős gimis a beszakadt jegéről

    A 23 éves Bennett Jonast hősként ünneplik New Yorkban. Nem csoda, hiszen a fiatal fiú hét tizenéves gyerek életét mentette meg, amikor fogócskázás közepette a Central Park tavának vékony jegére tévedtek.