EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,82 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Bevándorlók fulladtak a Dunába, köztük gyerekek is

Hat illegális bevándorló – köztük több gyermek – a Dunába fulladt, folyó bulgáriai szakaszán – írta kedden a Trud című szófiai napilap.

Hivatalos forrásból az értesülést egyelőre nem erősítették meg.

Az újság helyi lakosokra hivatkozva számolt be a tragédiáról, amely a múlt csütörtökön történt a folyó Vidin és Lom közötti szakaszán. Tíz iraki bevándorló – többségük nő és gyermek – megpróbált átkelni a folyón Romániába, de csónakjuk felborult. Hatan vízbe fulladtak. Vasárnapig csak két holttestet találtak, egy férfiét és egy gyerekét – írta a lap.

A bevándorlók Bulgárián és Románián keresztül akartak eljutni Nyugat-Európába.

A Trud szerint a napi bulgáriai történéseket tartalmazó hétfői rendőrségi tájékoztató nem tett említést a tragédiáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.