EUR: 308,76 Ft
CHF: 288,56 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Sport

Birkózás: szórakoznak a magyarokkal?

Tényleg elcsalták Lőrincz Viktor bronzmeccsét az olimpián. A Bors értesülései szerint Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) elnöke ezért is vált meg a Rióban ténykedő bírók többségétől, és a szövetség hétvégi tanácskozásán újabb szankciókról dönthetnek. Állítólag az UWW alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili befolyásolhatta a bírók ítéleteit.

A magyar birkózószövetség azonban közleményben cáfolta a lap állításait, kiemelve, hogy az alapinformáció egy magánbeszélgetés során vetődött fel. – Felállítottak egy hipotézist, de fel sem vetődött, hogy ez nyilatkozatként megjelenik, így a tartalma sem ellenőrzött és a kérdezett által megerősített – írták.

– A sportág vezérkarában sajnos nincs magyar képviselet, ezért szórakozhatnak velünk – mondta Köpf Károly, a birkózószövetség egykori főtitkára. – Ha ilyen ügyek borzolják a kedélyeket, újra veszélybe kerülhet a kötöttfogásúak olimpiai részvétele.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Góllal búcsúzott Lukas Podolski

  Góllal búcsúzott Lukas Podolski

  A német válogatott a nemzeti csapatban utoljára szerephez jutó Lukas Podolski góljával 1-0-ra nyert az angol együttes ellen felkészülési mérkőzésen, Dortmundban.

 • Verdákban felvesszük a versenyt a portugál csapattal – Fotók!

  Verdákban felvesszük a versenyt a portugál csapattal – Fotók!

  Értékben a magyar labdarúgó-válogatott játékosai nem tudnak versenyezni a portugál nemzeti csapat futballistáival. A menő autók terén játékosainknak már nem akkora a lemaradásuk az Eb-győztesekkel szemben, igaz, ezen a listán sem lehet utolérni Cristiano Ronaldót, a Real Madrid négyszeres aranylabdását, akinek amúgy is igen komoly autóparkja van.