EUR: 308,45 Ft
CHF: 265,96 Ft
2017. október 24., kedd
Salamon

Sport

Birkózás: szórakoznak a magyarokkal?

Tényleg elcsalták Lőrincz Viktor bronzmeccsét az olimpián. A Bors értesülései szerint Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) elnöke ezért is vált meg a Rióban ténykedő bírók többségétől, és a szövetség hétvégi tanácskozásán újabb szankciókról dönthetnek. Állítólag az UWW alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili befolyásolhatta a bírók ítéleteit.

A magyar birkózószövetség azonban közleményben cáfolta a lap állításait, kiemelve, hogy az alapinformáció egy magánbeszélgetés során vetődött fel. – Felállítottak egy hipotézist, de fel sem vetődött, hogy ez nyilatkozatként megjelenik, így a tartalma sem ellenőrzött és a kérdezett által megerősített – írták.

– A sportág vezérkarában sajnos nincs magyar képviselet, ezért szórakozhatnak velünk – mondta Köpf Károly, a birkózószövetség egykori főtitkára. – Ha ilyen ügyek borzolják a kedélyeket, újra veszélybe kerülhet a kötöttfogásúak olimpiai részvétele.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek