2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Sport

Birkózás: szórakoznak a magyarokkal?

Tényleg elcsalták Lőrincz Viktor bronzmeccsét az olimpián. A Bors értesülései szerint Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) elnöke ezért is vált meg a Rióban ténykedő bírók többségétől, és a szövetség hétvégi tanácskozásán újabb szankciókról dönthetnek. Állítólag az UWW alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili befolyásolhatta a bírók ítéleteit.

A magyar birkózószövetség azonban közleményben cáfolta a lap állításait, kiemelve, hogy az alapinformáció egy magánbeszélgetés során vetődött fel. – Felállítottak egy hipotézist, de fel sem vetődött, hogy ez nyilatkozatként megjelenik, így a tartalma sem ellenőrzött és a kérdezett által megerősített – írták.


– A sportág vezérkarában sajnos nincs magyar képviselet, ezért szórakozhatnak velünk – mondta Köpf Károly, a birkózószövetség egykori főtitkára. – Ha ilyen ügyek borzolják a kedélyeket, újra veszélybe kerülhet a kötöttfogásúak olimpiai részvétele.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
Lőrincz Viktor (b) és a német Denis Maksymilian Kudla a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor kikapott, így az ötödik helyen végzett.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • 29 meccs után kikapott a Barca

  29 meccs után kikapott a Barca

  Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

 • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

  Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

  Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.

 • Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

  Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

  Pont nélkül búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, miután 33-27-re kikapott Csehország csapatától.