2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb Szeged

Biztonságosabb Ligetet!

A biztonságvédelmi szakember szerint felelőtlenség, hogy a város nem telepít térfigyelő kamerarendszert a megújítani szándékozott újszegedi Ligetbe.

Örömteli hír, hogy 2018 nyarára milliárdos beruházás keretében szépülhet, fiatalodhat meg Szeged tüdeje, az Erzsébet-liget. Az önkormányzat fejlesztési tervei kapcsán azonban még rengeteg a kérdőjel, a környéken élőket több dolog is nyugtalanítja. Az egyik ilyen a közbiztonság kérdése.


8A_liget_nemet02

Szomorúan hallom, hogy a város szerint nincs szükség térfigyelő kamerarendszer telepítésére, hiszen a környék biztonságos. Én viszont nem hiszem, hogy ne aggódna azoknak a nőknek, gyermekeknek a családja, akik a sötétben a Ligetben sétálnak vagy futnak. A helyzetet tovább ronthatja, ha valóban a Hatházakhoz telepítik át az átmeneti hajléktalanszállót, melynek kapcsán nyilván nem csupán azok a hajléktalanok jelennek meg az újszegedi körzetben, akik tisztességgel élnek a szállás adta lehetőségekkel – hívta fel a figyelmet a veszélyekre Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

A biztonságvédelmi szakember azt mondta a Lokál Extrának: a mai világban csak akkor tekinthetők biztonságosnak a közösségi terek, parkok, játszóterek, ha teljesen bekamerázzák azokat. Nemcsak a személy és vagyon elleni támadások miatt fontos ez, hanem a balesetek esetén is meggyorsítja a segítségnyújtást. A térfigyelő kamerarendszerek telepítésének eredményeként a fővárosi VIII. kerületben évi négyszázról gyakorlatilag nullára csökkent a gépkocsilopások száma, Baján pedig szinte megszűntek az éjszakai bűncselekmények – mutatott rá az adatokra.


Német Ferenc szerint tehát olyan fejlesztésre van szükség a Ligetben, mely egyrészt a kertvárosias és a lakótelepi részeken élők igényeit is kiszolgáló, másrészt biztonságosan használható közösségi teret teremt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek