EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Szeged

Biztonságosabb Ligetet!

A biztonságvédelmi szakember szerint felelőtlenség, hogy a város nem telepít térfigyelő kamerarendszert a megújítani szándékozott újszegedi Ligetbe.

Örömteli hír, hogy 2018 nyarára milliárdos beruházás keretében szépülhet, fiatalodhat meg Szeged tüdeje, az Erzsébet-liget. Az önkormányzat fejlesztési tervei kapcsán azonban még rengeteg a kérdőjel, a környéken élőket több dolog is nyugtalanítja. Az egyik ilyen a közbiztonság kérdése.


8A_liget_nemet02

Szomorúan hallom, hogy a város szerint nincs szükség térfigyelő kamerarendszer telepítésére, hiszen a környék biztonságos. Én viszont nem hiszem, hogy ne aggódna azoknak a nőknek, gyermekeknek a családja, akik a sötétben a Ligetben sétálnak vagy futnak. A helyzetet tovább ronthatja, ha valóban a Hatházakhoz telepítik át az átmeneti hajléktalanszállót, melynek kapcsán nyilván nem csupán azok a hajléktalanok jelennek meg az újszegedi körzetben, akik tisztességgel élnek a szállás adta lehetőségekkel – hívta fel a figyelmet a veszélyekre Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

A biztonságvédelmi szakember azt mondta a Lokál Extrának: a mai világban csak akkor tekinthetők biztonságosnak a közösségi terek, parkok, játszóterek, ha teljesen bekamerázzák azokat. Nemcsak a személy és vagyon elleni támadások miatt fontos ez, hanem a balesetek esetén is meggyorsítja a segítségnyújtást. A térfigyelő kamerarendszerek telepítésének eredményeként a fővárosi VIII. kerületben évi négyszázról gyakorlatilag nullára csökkent a gépkocsilopások száma, Baján pedig szinte megszűntek az éjszakai bűncselekmények – mutatott rá az adatokra.


Német Ferenc szerint tehát olyan fejlesztésre van szükség a Ligetben, mely egyrészt a kertvárosias és a lakótelepi részeken élők igényeit is kiszolgáló, másrészt biztonságosan használható közösségi teret teremt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.