2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb XV.kerület

Biztos bent maradásra hajtanak a röpisek

Tavasszal elképesztően jó szezont zárt a rákospalotai női röplabdacsapat, mely nyáron már az NB I-es bajnokságra készülhetett. A klub jövőjéről Fekete Krisztinával, a csapat edzőjével és Balogh Beatrix elnökhelyettessel beszélgettünk.

Rákospalota röplapda edzőmeccs (Fotó: Máté Krisztián)

A csapat edzőmeccsekkel készül a bajnokságra (Fotó: Máté Krisztián)

A röplabda az egyik legjobb sportág, amit egy lány választhat magának, hiszen arányosan fejleszti a testet és az izomzatot. És ezt tökéletesen tudják a Palota Röplabda Sport Clubnál.
– A tavalyi NB II-es szezont simán megnyertük, toronymagasan – kezdte Fekete Krisztina. – Persze tudjuk, hogy az NB I más kávéház, így az elsődleges célunk idén a bent maradás lesz, de kis szerencsével akár a nyolcadik helyet is elérhetjük.


Mint a vezetőedző elmondta, a bajnokság október 20-án kezdődik, a palotai csapat első ellenfele a Nyíregyháza lesz. Ami az edzéseket illeti, megtudtuk: a csapatnál heti négy tréninget tartanak az esti órákban, hiszen a felnőttek előtt a gyerekek is gyakorolhatnak, ugyanis a klubnak elképesztően széles körű az utánpótlás-nevelése.

– Öt korosztályos csapatnál mintegy 90 fővel dolgozunk. Még csak két éve kezdtünk el az utánpótlás-neveléssel foglalkozni, de a serdülő csapatunk már megnyerte a Budapest-bajnokságot és ezt hatalmas sikerként éljük meg. A legkisebbekről sem feledkezünk meg, őket különböző tornákon indítjuk, illetve házi rendezésű versenyeket is szervezünk, hogy minél hamarabb beleszokjanak a körforgásba.


Fontos kiemelni, hogy a klub október elsején megrendezi a Szalayné Sebők Éva-emléktornát. A torna névadója az egyesület alapítója, nem mellesleg a kerület díszpolgára, akit 2000-ben az év sportolójává választottak.

Rákospalota röplapda edzőmeccs (Fotó: Máté Krisztián)

Szem a labdán (Fotó: Máté Krisztián)

– Ez már a hatodik  emléktorna – mondta Balogh Beatrix elnökhelyettes. – Ez többről szól, mint egy felkészülési torna. Minden évben négy csapat vesz részt rajta, idén rajtunk kívül itt lesz a Miskolc, a Budaörs és a Közgáz. Célunk ezzel az, hogy családias légkört alakítsunk ki, hiszen Évának is ez volt a mottója. Halálakor én voltam a csapatkapitány és úgy gondoltam, tovább kell vigyük a nevét, legalább ilyen formában.

Kapcsolódó Cikkek