EUR: 308,50 Ft
CHF: 281,62 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Extra

Börtönszerelemből született Árminka

A börtönben ismerkedett meg párjával az az édesanya, aki a múlt héten egy babakocsiban hagyta 14 hónapos kisfiát, Árminkát. K. Renáta ismerőse szerint az édesanyának és párjának, Andrásnak több zűrös ügye volt, és a védőnői szolgálat már korábban is felfigyelt a családra. A Lokál megtudta: az apa ellen is eljárás indult, a szülők azonban szabadlábon védekezhetnek.

05 k-renata-es-arminkaKipakolt a Lokálnak K. Renáta ismerőse. A 33 éves édesanya még a múlt héten hagyta az utcán egy babakocsiban 14 hónapos kisfiát, Árminkát. Renátát azután hamar megtalálta a rendőrség, és ellene nemcsak kiskorú veszélyeztetése, hanem kábítószer-birtoklás gyanúja miatt is eljárást indítottak. Renáta párja, András ellen szintén eljárás indult.

„A férfit kábítószer-birtoklás vétség miatt indított eljárásban gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök” – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól. Úgy tudjuk, a szülők szabadlábon védekezhetnek.

Renáta, mielőtt az utcán hagyta volna a kisfiát, kétségbeesetten kért segítséget a közösségi oldalán. Arról írt, hogy rövid időn belül el kell hagyniuk az albérletüket, mert értékesítik az ingatlant, és fél attól, hogy elveszik a kisfiát. Sokan megsajnálták Renátát, de ismerőse szerint a szülők már régóta zűrös életet élnek, és csak idő kérdése volt, hogy mikor történik valami visszafordíthatatlan.

– Nem igaz, hogy el akarták adni az ingatlant, amelyet béreltek, én legalábbis úgy tudom, azért kellett volna menniük, mert nem fizették a bérleti díjat. Azt sem csodálom, hogy kábítószer-birtoklás miatt szintén eljárás indult ellenük, hiszen drogproblémáik voltak, úgy tudom, elterelésre is kellett járniuk. Reni és András eleve a börtönben ismerkedett meg, körülbelül három évvel ezelőtt. András csalás miatt ült, tizenkilenc vádlott volt abban a közel százmilliós autós csalási ügyben. Három hónap különbséggel szabadultak, mindenki reménykedett, hogy rendbe jön az életük és maguk mögött hagyják a múltat, de nem meglepő, hogy ez nem sikerült nekik. A babát tervezték, bár mindenki ellenezte a családjukban. Reni később gyomorforgató dolgokat hazudott, hogy pénzt szerezzen. Azt mondta, hogy a kisfiú súlyos beteg, ami persze nem volt igaz. Az év elején a védőnői szolgálat is felfigyelt arra, hogy valami nem stimmel náluk. Most már csak egyetlen dolog vigasztal: valószínűleg soha többé nem kaphatják vissza a gyereket. Árminka most kórházban van, majd a gyámügy dönt arról, hogyan tovább. A pár szabadlábon van, de fogalmam sincs, hol lehetnek – tette hozzá az ismerős.

IAtrue1111111X1XX1XX111XX111XX111

K. Renáta

Kapcsolódó Cikkek

  • Peller Mariann daganattal küzdött

    Peller Mariann daganattal küzdött

    Peller Mariann megdöbbentő titkot árult el gyerekkorából: tizenéves korában azért imádkozott, hogy inkább neki legyen bármilyen komolyabb betegsége, mint imádott szüleinek, családjának vagy azoknak az embereknek, akik fontosak neki.

  • Példakép lett a Winnie

    Példakép lett a Winnie

    Bőrbetegség ide vagy oda, Chantelle Winnie, becenevén Winnie Harlow csak úgy tündökölt legutóbbi nyilvános megjelenésén királykék ruhájában.

  • Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

    Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

    Még közel egy hónapig 24 órás megfigyelés alatt tartják Erdei Zsolt kisfiát, Vilmost. Az alig másfél kilós koraszülött csecsemőt jelenleg az orvosok táplálják, inkubátorban tartják, de büszke édesapja szerint az első egy-két nap ijedtsége után egyre biztatóbb híreket kapnak az orvosoktól.