EUR: 313,07 Ft
CHF: 261,61 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Extra

Börtönszerelemből született Árminka

A börtönben ismerkedett meg párjával az az édesanya, aki a múlt héten egy babakocsiban hagyta 14 hónapos kisfiát, Árminkát. K. Renáta ismerőse szerint az édesanyának és párjának, Andrásnak több zűrös ügye volt, és a védőnői szolgálat már korábban is felfigyelt a családra. A Lokál megtudta: az apa ellen is eljárás indult, a szülők azonban szabadlábon védekezhetnek.

05 k-renata-es-arminkaKipakolt a Lokálnak K. Renáta ismerőse. A 33 éves édesanya még a múlt héten hagyta az utcán egy babakocsiban 14 hónapos kisfiát, Árminkát. Renátát azután hamar megtalálta a rendőrség, és ellene nemcsak kiskorú veszélyeztetése, hanem kábítószer-birtoklás gyanúja miatt is eljárást indítottak. Renáta párja, András ellen szintén eljárás indult.


„A férfit kábítószer-birtoklás vétség miatt indított eljárásban gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök” – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól. Úgy tudjuk, a szülők szabadlábon védekezhetnek.

Renáta, mielőtt az utcán hagyta volna a kisfiát, kétségbeesetten kért segítséget a közösségi oldalán. Arról írt, hogy rövid időn belül el kell hagyniuk az albérletüket, mert értékesítik az ingatlant, és fél attól, hogy elveszik a kisfiát. Sokan megsajnálták Renátát, de ismerőse szerint a szülők már régóta zűrös életet élnek, és csak idő kérdése volt, hogy mikor történik valami visszafordíthatatlan.


– Nem igaz, hogy el akarták adni az ingatlant, amelyet béreltek, én legalábbis úgy tudom, azért kellett volna menniük, mert nem fizették a bérleti díjat. Azt sem csodálom, hogy kábítószer-birtoklás miatt szintén eljárás indult ellenük, hiszen drogproblémáik voltak, úgy tudom, elterelésre is kellett járniuk. Reni és András eleve a börtönben ismerkedett meg, körülbelül három évvel ezelőtt. András csalás miatt ült, tizenkilenc vádlott volt abban a közel százmilliós autós csalási ügyben. Három hónap különbséggel szabadultak, mindenki reménykedett, hogy rendbe jön az életük és maguk mögött hagyják a múltat, de nem meglepő, hogy ez nem sikerült nekik. A babát tervezték, bár mindenki ellenezte a családjukban. Reni később gyomorforgató dolgokat hazudott, hogy pénzt szerezzen. Azt mondta, hogy a kisfiú súlyos beteg, ami persze nem volt igaz. Az év elején a védőnői szolgálat is felfigyelt arra, hogy valami nem stimmel náluk. Most már csak egyetlen dolog vigasztal: valószínűleg soha többé nem kaphatják vissza a gyereket. Árminka most kórházban van, majd a gyámügy dönt arról, hogyan tovább. A pár szabadlábon van, de fogalmam sincs, hol lehetnek – tette hozzá az ismerős.

IAtrue1111111X1XX1XX111XX111XX111

K. Renáta

Kapcsolódó Cikkek

  • Jövőhéten már Lisszabonban próbál az AWS

    Jövőhéten már Lisszabonban próbál az AWS

    Május 2-án már Lisszabonban próbál az AWS, az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán. Az utazás előtt formabontó, minikoncerttel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak hétfőn, melyen a zenekar egyik tagja, Kökényes Dániel nem tudott részt venni, mert az aznapi próbán ugrás közben beverte a fejét és kórházba került.