EUR: 318,79 Ft
CHF: 273,94 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Külföld

Borzalmas! Vasútállomásba rohant a vonat – Videó!

Csúcsidőben száguldott egy vonat a New Jersey állambeli Hoboken egyik vasútállomásának épületébe. Már most több halottról számolnak be a lapok.

Eddig három ember vesztette életét a balesetben – írtaz az NBC News. A lap információi szerint a sérültek száma a már elérte a hetvenötöt, többen pedig a vonat kocsijaiban rekedtek. A mentés ezekben a percekben is folyik, a rendőrség egyelőre annyit mondott, hogy terrortámadásra semmilyen jel nem utal.


A balesettel kapcsolatban annyit tudni, hogy a vonatot nem tudta megállítani a sínpálya végén álló bak és fékezés nélkül száguldott az állomás várótermébe. Azt, hogy miért szabadult el a szerelvény, egyelőre még vizsgálják.

Linda Albelli, aki a vonat egyik hátsó kocsijában volt a Reutersnek mesélt a becsapódás pillanatairól


“Észrevettem, hogy nem lassít a vonat. Túl gyorsan megyünk….. És abban a pillanatban hatalmasat ütköztünk” – mondta a 60 éves utas.

Szörnyű perceket élt át Bhagyesh Shah is, aki elmondta, hogy amikor beszáguldottak az állomásra elsodortak néhány tartópillért, ami után a mennyezet azonnal omladozni kezdett.

“Csak pár másodpercig tartott, de úgy éreztem, mintha az örökkévalóságig tartana az ütközés. Egy nőt látta, aki egy lezuhant betontömb alatt feküdt. Rengetegen véreztek, egy férfi keservesen sírt” – idézte az NBC a beszámolót.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakancslistát teljesít a halálos beteg kutya

  Bakancslistát teljesít a halálos beteg kutya

  Nemrég derült ki, hogy Isaac a vakvezető kutya rákos megbetegedésben szenved. A családja úgy döntött a halálos betegségben szenvedő kutyus mindennapjait csupa örömmel szeretnék megtölteni, ezért Isaac nevében egy bakancslistát hoztak létre.

 • Szijjártó: Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

  Szijjártó: Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

  Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Államok segítségét annak érdekében, hogy megoldódjon Ukrajnával az ottani kisebbségek jogait sértő jogszabályok elfogadása miatt kialakult konfliktus – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten újságíróknak, miután Wess Mitchell amerikai külügyi helyettes államtitkárral tárgyalt.

 • Kutyákat és rókákat vetnek be a német reptereken

  Kutyákat és rókákat vetnek be a német reptereken

  Kutyák, rókák és ragadozó madarak bevetésével próbálják kivédeni a németországi reptereken a repülőgépekkel ütköző madarak problémáját, amely éves szinten 1,7 milliárd euró (543 milliárd forint) kárt okoz világszerte.