EUR: 307,71 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb I.kerület

Bőség lesz a Bőközön

A Corvin téri Hagyományok Háza és a Nemzeti Színház szakmai partnerségével nulladik alkalommal rendezik meg az Ormánság–Bőköz Fesztivált szeptember 23. és 25. között, amelyen többek között Pál István Szalonna és bandája gondoskodik a jó hangulatról.

A Márta István vezetésével megvalósuló Bőköz Fesztivál az Ormánság három apró településén: Kémesen, Szaporcán és Tésenfán, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontjában várja a közönséget.

HH Bőköz Szalonna

Pál István Szalonna bandája is játszik a Bőköz pajtájában

A nulladik, ingyenes fesztiválon a Hagyományok Háza és Pál István Szalonna mellett fellép többek között Szirtes Edina Mókus, Gryllus Vilmos, Ferenczi György és a Rackajam, Hobo, Varnus Xavér, Boros Misi vagy a Muzsikásból az újbudai Sipos Mihály prímás. A koncertek mellett lesznek kiállítások, konferencia, ökotúra, kézműves vásár, gasztropiac, de vetítenek dokumentum- és játékfilmeket is, látható lesz például a Budán élő Kisfaludy András Az Ormánság senkié se című alkotása.

Szalonna_fotoHontAngela 234

Szalonna húzza a talpalávalót

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.