EUR: 318,79 Ft
CHF: 273,94 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Egyéb XIV.kerület

Bringázható Ligetet szeretnének!

Nyár elején robbant a hír, hogy a Városliget átalakítása következtében megszűnhet az Olof Palme sétány, vagyis Budapest egyik bringás főútvonala. Bár ezt már több alkalommal cáfolták, a Magyar Kerékpárosklub most egy részletes javaslatcsomagot készített, amelynek alapelve, hogy a kerékpárosok növekvő igényei alapján a Városligeten belüli és a liget körüli útvonalakat fejleszteni kell.

A Városliget népszerű szabadidős hely, ahol mindennapos a biciklis forgalom, a kerékpárosklub szerint ezért minden korosztálynak – hangsúlyosan a gyerekes családoknak is – kényelmes, biztonságos útvonalakat kell biztosítani, amelyek nem okoznak konfliktusokat a Városliget többi használójával.


14ker_bringa

Mindennapi látvány: a bringások sokat használják a Városligetet (fotó:kerekparosklub.hu)

– A városligeti kerékpározás egyik legfontosabb adottsága, hogy természetes környezetben lehet egymás mellett kerékpározni, beszélgetni, illetve előzni, ami minőségi ugrás a városi forgatag élményeihez képest – fejtette ki a Lokál Extrának Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője, aki hozzátette, a Liget nemcsak a szabadidős bringázásnak ad terepet, hanem az egyre növekvő kerékpáros-forgalom kiszolgálásához is szükséges. Ezeket a szempontokat az Olof Palme sétányon túl a kapcsolódó fejlesztések során – például  az újjáépülő Dózsa György úton – is figyelembe kell venni. Azt is fontosnak tartják, hogy az Olof Palme sétányt útpályával együtt a jelenlegi nyomvonalán kell megtartani mind a gyalogos, mind a kerékpáros-forgalom számára, mivel ez a legrövidebb és legkellemesebb útvonal az Andrássy út és a Stefánia út között.
– Először tiltakoztunk, később tárgyalásba kezdtünk a beruházó céggel, ahol megígérték, nem szüntetik meg Zugló, Kelet-Pest és Újpalota naponta több ezer ember által használt belvárosi kapcsolatát. Ezek után szeptemberre egy részletes javaslatcsomagot készítettünk, amelynek alapelve, hogy a kerékpárosok növekvő igényei alapján a Városligeten belüli és a liget körüli útvonalakat fejleszteni és nem visszanyesni kell.

Kapcsolódó Cikkek