EUR: 313,16 Ft
CHF: 290,48 Ft
2016. december 04., vasárnap
Barbara, Borbála

Külföld

Brutális óvintézkedések! Így kísérték utolsó útjára Simon Pereszt – Fotók!

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette temették el a szerdára virradóan elhunyt Simon Peresz Nobel-békedíjas volt izraeli államfőt és miniszterelnököt.

A kilencvenhárom éves korában elhunyt Peresz koporsóját a kneszet (parlament) udvarán helyeztek el, hogy a gyászolók leróhassák kegyeletüket. Pénteken pedig a Herzl Tivadarról elnevezett jeruzsálemi hegyen temették el az egykori államfőt és miniszterelnököt.

Jeruzsálem már csütörtökön ostromlott várhoz hasonlított, a kneszet környékén több kilométerre megszűnt a járműközlekedés, rendőrök álltak a lezárt kereszteződéseknél. Utoljára 1995-ben, Jichák Rabin temetésénél alkalmaztak ilyen mértékű biztonsági óvintézkedéseket.

Mintegy nyolcvan magas rangú vezető vett részt a temetésen, köztük Barack Obama jelenlegi és Bill Clinton volt amerikai elnök, Theresa May brit kormányfő és Angela Merkel német kancellár.

Részt vett a temetésen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megölték az Iszlám Állam vezetőjét Oroszországban!

  Megölték az Iszlám Állam vezetőjét Oroszországban!

  Megölték szombaton az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet észak-kaukázusi csoportjának, a Vilájat Kavkaznak számos oroszországi támadásért felelős vezetőjét – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Semmit nem neveznek el Castróról Kubában

  Semmit nem neveznek el Castróról Kubában

  A volt kubai vezető akaratának megfelelően halála után sem utcákat, sem közterületeket nem neveznek el Fidel Castróról – közölte szombaton Raúl Castro államfő Santiago de Cubában bátyja gyászszertartásán.

 • Rengetegen halott egy kaliforniai technopartin!

  Rengetegen halott egy kaliforniai technopartin!

  Legalább kilenc ember meghalt és mintegy 25 eltűnt a kaliforniai Oakland egy művésztelepként működő raktárépületében, ahol tűz ütött ki egy éjszakai technoparti közben – közölte szombaton a város tűzoltóparancsnoka.