EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Brutális terrortámadást hajtott végre az Iszlám Állam, rengeteg halott

Mogadishu, 2011. október 4.
Helyiek a felszálló füstöt nézik, miután egy teherautóba rejtett pokolgép robbant az oktatási minisztérium bejáratánál a szomáliai fővárosban, Mogadishuban. A mentőszolgálat közlése szerint a merényletben legkevesebb hetvenen meghaltak és ötvenen megsebesültek. Az áldozatok zömmel a minisztérium előtt ösztöndíjeredményekre várakozó diákok és szüleik. A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab iszlamista milícia jelentkezett. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges csoport fegyveresei augusztus elején kivonultak Mogadishuból, de továbbra is jelentős területeket tartanak az ellenőrzésük alatt Szomália középső és déli részén. (MTI/EPA/Abdi Hadzsi Huszein)

Két, autóba rejtett pokolgép robbant péntek éjjel egy forgalmas iraki bevásárlóközpontnál, a merényletben legkevesebb 40 ember meghalt, 60-an pedig megsebesültek – közölték szombaton a helyi mentők és a rendőrség .

Az egyik pokolgépet egy parkoló autóba rejtették, a másikat öngyilkos merénylő robbantotta fel az an-Nahíl bevásárlóközpont előtt – tudatták rendőrségi források.

A hatóságok lezárták a környéket.

A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. A szervezet nem hivatalos hírügynöksége, az Aamák azt írta: a Palesztina utcában gyülekező síitákat vették célba.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.