EUR: 307,10 Ft
CHF: 286,26 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Belföld

Cipővel dobta meg a bírót a gyilkos

Cipőit a bíró felé hajítva őrjöngött M. Boulos Aziz, az a 42 éves libanoni férfi, akit tegnap nem jogerősen életfogytiglanra ítéltek, mert 1996-ban betörés közben halálra késelt egy 37 éves anyát és nyolcéves fiát.

– Nincs igazság, ez a sátán országa – üvöltötte a gyilkos libanoni, miközben lekapta a cipőit és a bíró felé hajította. Az őrjöngő férfit csak a kommandósok tudták megfékezni, kivezették a teremből és a folyóson leteperték. – Ezt fellebbezésként értékelem – sommázta dr. Vadász Viktor bíró, akit az ítélet indoklása közben ért az inzultus. Egyébként is feszült hangulatban zajlott a tárgyalás. – Ha elítélnek és nem derül ki az igazam, akkor 2018. január 31-én hatalmas földrengésekkel, özönvízszerű esővel, villámlásokkal kísért vihar tör Magyarországra – fenyegetőzött még a tárgyalás elején M. Boulos Aziz. A tárgyalóteremben ott ült a meggyilkolt asszony családja, köztük lánya is, aki tizenkét évesen a gyilkosság helyszínén tartózkodott és az emeleten bújt el, miközben megölték anyját és öccsét.

Az ítélet szerint a vádlott azért ment az áldozatok családjának házába 1996 áprilisában, mert illegálisan tartózkodott Magyarországon, el kellett hagynia az országot, ehhez pedig pénzt kellett szereznie. Az akkor 22 éves férfi, aki unokatestvére hamis papírjaival érkezett hazánkba, korábban szállást, ételt és munkát is kapott a D. családtól, mégis kirablásukat tervezte.

Bemászott a családi ház pinceablakán, s a konyhában magához vett egy sodrófát és egy kést. A lakószinten találkozott a felébredő D. Judittal, aki rendőrt akart hívni, de Boulos Aziz elvette tőle a telefonkagylót és előbb azzal, majd a sodrófával ütötte a nőt. Amikor áldozata a földre került, kilencszer szúrta nyakon és fejen. Ugyanilyen brutalitással bánt el a rájuk nyitó nyolcéves Zolikával, akit hétszer szúrt meg.

A férfi ezután Szlovákia felé hagyta el az országot. Tizennyolc évvel később, Svájcban fogták el, majd tavaly Magyarországra szállították. Már az eljárás kezdetekor elismerte, hogy megölte a nőt, de a kisgyermek halálát a kisfiú apjára akarta kenni. Tegnap a Fővárosi Törvényszéken első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest az ötödik legolcsóbb európai úticél

  Budapest az ötödik legolcsóbb európai úticél

  Ötödik lett fővárosunk azon a listán, amely 2017 legolcsóbb európai úticéljait szedte össze. Az úgynevezett Daily Backpaper Index szerint egy turista átlagosan napi mintegy 26 dollárért töltheti az idejét Budapesten.

 • Vona Gábor nem tiltaná a mecseteket

  Vona Gábor nem tiltaná a mecseteket

  A radikális szellemiségű Jobbikosok talán még a székről is lefordultak, amikor hétfő este Vona Gábor azt találta mondani az RTL-Klub Magyarul Balóval című műsorában…

 • Bosszút álltak az újságírón?

  Bosszút álltak az újságírón?

  Megdöbbentő támadás áldozata lett Jurák Kata, a PestiSrácok.hu hírportál oknyomozó újságírója. Szentendrén élő kolléganőnk kedd reggel iskolába indult két gyermekével, és menet közben arra lett figyelmes, hogy az autó furcsán viselkedik.