EUR: 308,13 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Belföld

Cipővel dobta meg a bírót a gyilkos

Cipőit a bíró felé hajítva őrjöngött M. Boulos Aziz, az a 42 éves libanoni férfi, akit tegnap nem jogerősen életfogytiglanra ítéltek, mert 1996-ban betörés közben halálra késelt egy 37 éves anyát és nyolcéves fiát.

– Nincs igazság, ez a sátán országa – üvöltötte a gyilkos libanoni, miközben lekapta a cipőit és a bíró felé hajította. Az őrjöngő férfit csak a kommandósok tudták megfékezni, kivezették a teremből és a folyóson leteperték. – Ezt fellebbezésként értékelem – sommázta dr. Vadász Viktor bíró, akit az ítélet indoklása közben ért az inzultus. Egyébként is feszült hangulatban zajlott a tárgyalás. – Ha elítélnek és nem derül ki az igazam, akkor 2018. január 31-én hatalmas földrengésekkel, özönvízszerű esővel, villámlásokkal kísért vihar tör Magyarországra – fenyegetőzött még a tárgyalás elején M. Boulos Aziz. A tárgyalóteremben ott ült a meggyilkolt asszony családja, köztük lánya is, aki tizenkét évesen a gyilkosság helyszínén tartózkodott és az emeleten bújt el, miközben megölték anyját és öccsét.

Az ítélet szerint a vádlott azért ment az áldozatok családjának házába 1996 áprilisában, mert illegálisan tartózkodott Magyarországon, el kellett hagynia az országot, ehhez pedig pénzt kellett szereznie. Az akkor 22 éves férfi, aki unokatestvére hamis papírjaival érkezett hazánkba, korábban szállást, ételt és munkát is kapott a D. családtól, mégis kirablásukat tervezte.

Bemászott a családi ház pinceablakán, s a konyhában magához vett egy sodrófát és egy kést. A lakószinten találkozott a felébredő D. Judittal, aki rendőrt akart hívni, de Boulos Aziz elvette tőle a telefonkagylót és előbb azzal, majd a sodrófával ütötte a nőt. Amikor áldozata a földre került, kilencszer szúrta nyakon és fejen. Ugyanilyen brutalitással bánt el a rájuk nyitó nyolcéves Zolikával, akit hétszer szúrt meg.

A férfi ezután Szlovákia felé hagyta el az országot. Tizennyolc évvel később, Svájcban fogták el, majd tavaly Magyarországra szállították. Már az eljárás kezdetekor elismerte, hogy megölte a nőt, de a kisgyermek halálát a kisfiú apjára akarta kenni. Tegnap a Fővárosi Törvényszéken első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Jön a legolcsóbb internetcsomag

    Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag – írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

  • Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    Lesz tavasz! 20 fokos meleg lesz a héten!

    A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.