EUR: 307,65 Ft
CHF: 282,44 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Belföld

Cipővel dobta meg a bírót a gyilkos

Cipőit a bíró felé hajítva őrjöngött M. Boulos Aziz, az a 42 éves libanoni férfi, akit tegnap nem jogerősen életfogytiglanra ítéltek, mert 1996-ban betörés közben halálra késelt egy 37 éves anyát és nyolcéves fiát.

– Nincs igazság, ez a sátán országa – üvöltötte a gyilkos libanoni, miközben lekapta a cipőit és a bíró felé hajította. Az őrjöngő férfit csak a kommandósok tudták megfékezni, kivezették a teremből és a folyóson leteperték. – Ezt fellebbezésként értékelem – sommázta dr. Vadász Viktor bíró, akit az ítélet indoklása közben ért az inzultus. Egyébként is feszült hangulatban zajlott a tárgyalás. – Ha elítélnek és nem derül ki az igazam, akkor 2018. január 31-én hatalmas földrengésekkel, özönvízszerű esővel, villámlásokkal kísért vihar tör Magyarországra – fenyegetőzött még a tárgyalás elején M. Boulos Aziz. A tárgyalóteremben ott ült a meggyilkolt asszony családja, köztük lánya is, aki tizenkét évesen a gyilkosság helyszínén tartózkodott és az emeleten bújt el, miközben megölték anyját és öccsét.

Az ítélet szerint a vádlott azért ment az áldozatok családjának házába 1996 áprilisában, mert illegálisan tartózkodott Magyarországon, el kellett hagynia az országot, ehhez pedig pénzt kellett szereznie. Az akkor 22 éves férfi, aki unokatestvére hamis papírjaival érkezett hazánkba, korábban szállást, ételt és munkát is kapott a D. családtól, mégis kirablásukat tervezte.

Bemászott a családi ház pinceablakán, s a konyhában magához vett egy sodrófát és egy kést. A lakószinten találkozott a felébredő D. Judittal, aki rendőrt akart hívni, de Boulos Aziz elvette tőle a telefonkagylót és előbb azzal, majd a sodrófával ütötte a nőt. Amikor áldozata a földre került, kilencszer szúrta nyakon és fejen. Ugyanilyen brutalitással bánt el a rájuk nyitó nyolcéves Zolikával, akit hétszer szúrt meg.

A férfi ezután Szlovákia felé hagyta el az országot. Tizennyolc évvel később, Svájcban fogták el, majd tavaly Magyarországra szállították. Már az eljárás kezdetekor elismerte, hogy megölte a nőt, de a kisgyermek halálát a kisfiú apjára akarta kenni. Tegnap a Fővárosi Törvényszéken első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fekete-Győr András: provokációból jeles

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt “sötét lovak” a Momentum Mozgalom – most már bejegyzett párt – ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Szijjártó: Terroristát menteget az Európai Parlament

  Nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte tegnap Szijjártó Péter külügyminiszter.

 • Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

  Magyarország következetesesen ellenez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja fellazítani a létező jogi kereteket, különösen az illegális migráció tekintetében, és ellene van minden olyan próbálkozásnak is, amely megpróbálja átértelmezni a létező szabályokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek nyilatkozva a bécsi magyar nagykövetségen hétfőn tartott háttérbeszélgetést követően.