EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb III.kerület

Civil ünnepet tartott Óbuda

Pünkösdfürdő – Duna-part, Római-parti Fesztivál – szervezők: Római SE., Rómaifürdő SE. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Római-parti Fesztiválon 1848-as huszárokat is láthattunk (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egész napos pikniket tartottak Óbudán a IX. Civil és Nemzetiségi Napon.

A Békásmegyer-Ófaluban, a Gladiátor utcai családi pihenőparkban, az Óbuda-Táborhegyen, a Solymárvölgyben, a csillaghegyi őstermelői piacon, a Mészkő parkban, az Óbudai Evangélikus Egyházközség templomában, az Élet az Életért Alapítvány székhelyén, a csillaghegyi református templomban, az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság-plébánián, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyszínein és a pünkösdfürdői Duna-parton megrendezett családi napon a gyerekek és a felnőttek is tartalmas szórakozással töltették együtt az időt.

Ottjártunkkor Pünkösdfürdőn éppen nemzetiségi táncbemutatót láttunk, a Budai 2-ik Honvédzászlóalj az 1848-as forradalom és szabadságharc honvédgyalogságát jelenítette meg, a fiatalok pedig arcfestéssel foglalatoskodtak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.