EUR: 310,68 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb III.kerület

Civil ünnepet tartott Óbuda

Pünkösdfürdő – Duna-part, Római-parti Fesztivál – szervezők: Római SE., Rómaifürdő SE. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Római-parti Fesztiválon 1848-as huszárokat is láthattunk (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egész napos pikniket tartottak Óbudán a IX. Civil és Nemzetiségi Napon.

A Békásmegyer-Ófaluban, a Gladiátor utcai családi pihenőparkban, az Óbuda-Táborhegyen, a Solymárvölgyben, a csillaghegyi őstermelői piacon, a Mészkő parkban, az Óbudai Evangélikus Egyházközség templomában, az Élet az Életért Alapítvány székhelyén, a csillaghegyi református templomban, az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság-plébánián, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyszínein és a pünkösdfürdői Duna-parton megrendezett családi napon a gyerekek és a felnőttek is tartalmas szórakozással töltették együtt az időt.

Ottjártunkkor Pünkösdfürdőn éppen nemzetiségi táncbemutatót láttunk, a Budai 2-ik Honvédzászlóalj az 1848-as forradalom és szabadságharc honvédgyalogságát jelenítette meg, a fiatalok pedig arcfestéssel foglalatoskodtak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.