EUR: 322,18 Ft
CHF: 279,42 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Külföld

Clinton szeretőjéről írt Colin Powell

Az amerikai elnökválasztás főszereplői közül mindenkit kiosztott elkapott emailjeiben Colin Powell, aki demokrata külügyminiszter volt George W. Bush kabinetjében 2001 és 2005 között. Trumpot a “nemzet szégyenének” nevezte, Hillary Clintont veszélyes törtetőként jellemezte, míg Bill Clintonról azt írta: “még mindig libákat farkal otthon.”

Berlin, 2004. november 15. Colin POWELL amerikai külügyminiszter a berlini Max Planck iskolában 2004. április 1-jén. A külügyminisztérium vezető tisztségviselői 2004. november 15-én közölték: Powell benyújtotta lemondását. (MTI/EPA/Justin Lane)

Colin Powell 2001 és 2005 között a Bush-kormány külügyminisztere volt, Fotó: MTI

A mostanában igen aktív DCLeaks hozta nyilvánosságra az egykori külügyminiszter leveleit, amelyeket a közelmúltban csíptek el és amelyekben Colin Powell igen csak lesújtó véleményt formál meg nem csak a republikánus jelölt Donald Trumpról, de párttársáról és annak férjéről is.


Trumpot a “nemzet szégyenének”, “páriának” nevezi, aki ráadásul “rasszista” is. Utóbbit azért hozta fel Bush egykori csúcsdiplomatája, mert Trump a közelmúltban Barack Obama születési helyét igyekezett megkérdőjelezni, hogy bizonyítsa: az Amerikai Egyesült Államok elnöke valójában nem is lehetne állampolgár.

Powell kemény kritikával illeti Trump ellenfelét, saját párttársát, Hillary Clintont is. Úgy fogalmazott: “bár barátom, akit tisztelek inkább rá sem szavaznék”. Ezt azzal magyarázza, hogy szerinte Clinton veszélyesen törtető és kapzsi, nem elnöknek való. Akinek a férje ráadásul “libákat farkal otthon”.


Utóbbi megjegyzésével arra utalt a volt külügyminiszter, aki három demokrata kabinetet is szolgált, hogy a New York Post a közelmúltban titkosszolgálati forrásokra hivatkozva közölte: a volt elnökre felügyelő ügynökök már kódnevet is adtak egy dekoratív, szőke nőnek, aki jelentéseik szerint gyakorta látogatta Bill Clintont, amikor a felesége. A nőt “The Energizer” – Az Energizáló névvel illették, ami az angol szlengben kitartó, magas energiaszintű szexpartnert jelent.

hillary-bill-clinton-baba

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Égimeszelő

  A nap képe: Égimeszelő

  Az indiai Jagdeep Singh soha nem gondolta, hogy magassága miatt egyszer ekkora hírnévre fog szert tenni. A helyi rendőrség járőre egészen pontosan 2 méter és 28 centiméter magas, ezzel az eredménnyel pedig elnyerte a világ legmagasabb rendőre címet.

 • Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Rendőrségen reklamált a rossz drog miatt

  Douglas Peter Kelly azért fordult a rendőrséghez, mert úgy érezte, dílere átverte. A férfi azt állította, hogy nem kristálymethet kapott a pénzéért, hanem speedet, amitől rosszul is lett.

 • Szijjártó: Az erős EU csakis erős tagállamokra épülhet

  Szijjártó: Az erős EU csakis erős tagállamokra épülhet

  Erős Európai Unió csakis erős, versenyképes tagállamokra épülhet – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Stockholmban a visegrádi országok és a nyolc észak-európai, illetve balti államból álló (NB8) országcsoport külügyminiszteri ülésének sajtótájékoztatóján.