EUR: 312,89 Ft
CHF: 267,44 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Külföld

Clinton szeretőjéről írt Colin Powell

Az amerikai elnökválasztás főszereplői közül mindenkit kiosztott elkapott emailjeiben Colin Powell, aki demokrata külügyminiszter volt George W. Bush kabinetjében 2001 és 2005 között. Trumpot a “nemzet szégyenének” nevezte, Hillary Clintont veszélyes törtetőként jellemezte, míg Bill Clintonról azt írta: “még mindig libákat farkal otthon.”

Berlin, 2004. november 15. Colin POWELL amerikai külügyminiszter a berlini Max Planck iskolában 2004. április 1-jén. A külügyminisztérium vezető tisztségviselői 2004. november 15-én közölték: Powell benyújtotta lemondását. (MTI/EPA/Justin Lane)

Colin Powell 2001 és 2005 között a Bush-kormány külügyminisztere volt, Fotó: MTI

A mostanában igen aktív DCLeaks hozta nyilvánosságra az egykori külügyminiszter leveleit, amelyeket a közelmúltban csíptek el és amelyekben Colin Powell igen csak lesújtó véleményt formál meg nem csak a republikánus jelölt Donald Trumpról, de párttársáról és annak férjéről is.


Trumpot a “nemzet szégyenének”, “páriának” nevezi, aki ráadásul “rasszista” is. Utóbbit azért hozta fel Bush egykori csúcsdiplomatája, mert Trump a közelmúltban Barack Obama születési helyét igyekezett megkérdőjelezni, hogy bizonyítsa: az Amerikai Egyesült Államok elnöke valójában nem is lehetne állampolgár.

Powell kemény kritikával illeti Trump ellenfelét, saját párttársát, Hillary Clintont is. Úgy fogalmazott: “bár barátom, akit tisztelek inkább rá sem szavaznék”. Ezt azzal magyarázza, hogy szerinte Clinton veszélyesen törtető és kapzsi, nem elnöknek való. Akinek a férje ráadásul “libákat farkal otthon”.


Utóbbi megjegyzésével arra utalt a volt külügyminiszter, aki három demokrata kabinetet is szolgált, hogy a New York Post a közelmúltban titkosszolgálati forrásokra hivatkozva közölte: a volt elnökre felügyelő ügynökök már kódnevet is adtak egy dekoratív, szőke nőnek, aki jelentéseik szerint gyakorta látogatta Bill Clintont, amikor a felesége. A nőt “The Energizer” – Az Energizáló névvel illették, ami az angol szlengben kitartó, magas energiaszintű szexpartnert jelent.

hillary-bill-clinton-baba

Kapcsolódó Cikkek