EUR: 304,27 Ft
CHF: 267,30 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Hat percig haldoklott a Combinós áldozata

Szinte minden csontja összetört és a tüdeje is összezúzódott a 74 éves Ilonka néninek, amikor 2014. augusztus 1-jén a tökrészeg A. Áron Gergely berúgta őt a villamos elé a Margit híd budai hídfőjénél. A 43 éves férfi most jogerősen 18 évet kapott a gyilkosságért.

Jogerősen is 18 évre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a jó családba született, budai elit gimnáziumban érettségizett A. Áron Gergelyt. A férfi már teljesen lecsúszott alkoholfüggő volt, amikor 2014-ben megölte a 74 éves Ilonka nénit, mert úgy érezte, az idős asszony a cekkereivel elé tolakodott a megállóban. A férfi akkor rúgott bele hátulról az idős, védtelen és mit sem sejtő asszonyba, amikor éppen megérkezett a Combino villamos.

combinos-gyilok-tv2

A. Áron Gergely kirendelt ügyvédje azzal védekezett, hogy combinós gyilkosként elhíresült férfi nem érzékelte a villamost, nem akarta Ilonka néni halálát okozni. Védője szerint a férfi olyan, mint Robert Louis Stevenson regényhőse, Dr. Jekyll, aki ha megissza a szérumot – jelen esetben ez az alkohol –, akkor elveszíti civilizált énjét és belátásra képtelen Mr. Hyde-dá változik.

A combinos gyilkos első fokon 18 évet kapott /Fotó: Csudai Sándor

A combinos gyilkos első fokon 18 évet kapott /Fotó: Csudai Sándor

– Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg az emberölési cselekményt – szögezte le a 18 év szabadságvesztést előíró ítéletet megerősítve a bíró, aki azt sem fogadta el, hogy a lecsúszott gyilkos annyira részeg lehetett, hogy fel sem fogta, mekkora veszélyt jelentett az idős asszonyt érő rúgás.

Ilonka néni 3-6 percig vívta haláltusáját a tíztonnás villamosszerelvény első kerekei alatt. Szinte minden csontja összetört, a tüdejét összezúzta a képtelen szerelvény.

– Nem emlékszem semmire, de biztosan nem akartam az öreg halálát, ám vállalom a következményeket – motyogta orra alatt az utolsó szó jogán a börtönben alaposan megtört és lefogyott combinós. A férfi az eset előtt két hónappal szabadult, és az emberölésig összesen hat bűncselekményt – garázdaságok, testi sértés, rongálás – követett el, mielőtt gyilkolt. Az eset előtt azért szállították a János kórházba, mert vödörrel a fején mászkált az utcán. A pszichiátriáról a gyilkosság előtt egy nappal jött ki. Rögtön betért egy kocsmába, a következő 24 órát pedig folyamatosan végigitta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Ezzel a videóval cáfolják a 444.hu hazugságát a magyar vívók

    Felháborító és aljas tettre vetemedett a 444.hu és a portál hazugságát átvevő Index. A Soros György által pártolt lapok ezúttal túl messzire mentek. Egyebek mellett a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkárának Boczkó Gábornak a szavait kérdőjelezték meg, amikor hazugsággal vádolták a lipcsei vívó világbajnokságon részt vevő magyar vívókat, akik a rossz közbiztonságra panaszkodtak.

  • Megújul a lillafüredi kisvasút

    Megújul a lillafüredi kisvasút

    Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.